Peković: Možemo da nadoknadimo minus

"Krenućemo ofanzivno, vjerovatno ni gostima neće biti jednostavno. Optimisti smo, vjerujemo u sebe i ako budemo na pravom nivou, ta prednost je dostižna" poručio je Peković
0 komentar(a)
Milorad Peković, Foto: Savo Prelević
Milorad Peković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2011. 18:48h

Poraz u hladnom Pragu u petak veče znatno je smanjio šanse da crnogorski fudbaleri ostvare san, ne samo svoj već i kompletne domaće javnosti, koja je u proteklom periodu disala sa reprezentacijom, živjela za plasman na Euro. Zbog toga se težak poraz od 2:0 ne može izbrisati iz sjećanja, iako su misli usmjerene na revanš koji se u utorak veče igra na stadionu pod Goricom...Situacija je teška, ali igrače ne napušta optimizam.

"Svjesni smo da nismo ispunili očekivanja. Sigurno da smo svi očekivali više, ali smo i pored slabije partije imali dvije-tri šanse. Nesrećno smo primili drugi gol u 91. minutu. Česi imaju visoku prednost, ali sve je moguće. Učinićemo sve da nadoknadimo prednost" kaže Peković.

Zadatak je, međutim, delikatan - treba postići najmanje dva gola, a ne primiti nijedan...

"Krenućemo ofanzivno, a vjerovatno ni gostima neće biti jednostavno. Optimisti smo, vjerujemo u sebe i ako budemo na nivou na kojem možemo da budemo, ta prednost je dostižna - poručio je vezista “sokola”.

Iskustvo iz Praga poslužilo je makar da se neke stvari poprave, da se analiziraju greške...

"Oni su napravili pritisak na početku, ali nijesam imao utisak da su toliko bolji. Treba, međutim, gledati prema naprijed, da se ne vraćamo na prvi meč, jer nam je cilj da anuliramo prednost Češke u utorak veče. Očekujem pobjedu, vjerujem da možemo da odemo na Euro" nastavio je Peković u istom tonu.

U prvom okršaju u Zlatnom gradu Rosicki je bio pravi motorino, pokretač domaćina...Iskusni vezista našeg tima vjeruje da će “sokoli”, između ostalog, imati bolje rješenje i za njega u revanšu.

"Rosicki je veoma kvalitetan igrač, moramo da ga zaustavimo, da ga “dupliramo”. Moramo zapravo da imamo više rješenja za njega, ali i čitavu protivničku ekipu. Drugačije će, ipak, biti pred našom publikom, jer će svako dati koji procenat više svojih mogućnosti. Treba da anuliramo prednost od dva gola, moraćemo da vodimo računa o dosta stvari" priznaje Peković.

On smatra i da Crna Gora nije izgubila čvrstinu, disciplinu u igri...

"Nije sve izgubljeno, mislim da i dalje imamo te adute. Važno je, međutim, da ne izgubimo vjeru u sebe. Prednost protivnika se može nadoknaditi, vjerujem da ćemo uspjeti da damo 2-3 pogotka" zaključio je vezista crnogorske reprezentacije.

Bonus video: