"Slijepi" štoper zaustavio napadače Turske

Nekoliko mjeseci nakon što je Zdravko Mamić prodao Šildenfelda Bešiktašu za dva miliona eura, turski ljekari su otkrili da reprezentativac Hrvatske ima problema sa vidom
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 13:39h

Talas nezadovoljstva usljed teškog poraza od Hrvatske (0:3) u prvoj utakmici baraža za plasman na EP 2012. godine proširio se Turskom, prenosi hrvatski Indeks.

Napadi na selektora Gusa Hidinka sve su češći, a tvrdnje da je sedam miliona eura godišnje plaćeni selektor uspio gurnuti reprezentaciju u treći rang evropskog fudbala sve su opravdanije.

"Jesmo li zbog toga doveli najplaćenijeg selektora na svijetu", pitaju se Turci.

Na Hidinka više niko ne računa, a tamošnji novinari takmiče se u slaganju ekipe koja bi trebalo da napravi čudo u Maksimiru.

Čak četiri igrača neće biti na raspolaganju zbog trećeg žutog kartona: Emre Belezoglu, Sabri, Arda i Hakan Balta, a nakon katastrofalne predstave u Istanbulu, izvjesno ja da u timu neće biti golman Volkan Demirel i desni bek Gonul.

Neki novinski članci idu u sasvim drugu krajnost i sprdaju se da je najbolje turske igrače zaustavio "slijepi" štoper Gordon Šildenfeld.

Naime, nekoliko mjeseci nakon što je Zdravko Mamić prodao Šildenfelda Bešiktašu za dva miliona eura, turski ljekari su otkrili da reprezentativac Hrvatske ima problema sa vidom, tačnije rožnjačom desnog oka, zbog čega je povremeno gubio vid na treninzima.

Kasnije je operisao oči i riješio problem.

Bonus video: