Petr Čeh: Biće teško iako branimo idealan rezultat

"Završili smo tek poluvrijeme kojim smo zadovoljni. Tamo nas ne čeka odmazda, tamo nas čeka pakao", upozorava kapiten Rosicki.
0 komentar(a)
crna gora, češka, Foto: Savo Prelević
crna gora, češka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2011. 20:22h

Sve je izgledalo perfektno u 47. minutu, lopta na pravoj, lijevoj nozi Simona Vukčevića, suparnički igrač uhvaćen u raskoraku i pri tom zaklonjeni Petr Čeh, jedan od najboljih golmana svijeta. Bljesnula je ljevica, lopta, činilo se, išla nebranjivo u gol. Možda, za druge...

Petr Čeh, ipak je junak pobjede Češke nad Crnom Gorom, jer šta bi bilo da je Crne Gora povela.

"Imamo idealan rezultat za revanš. U prvom poluvremenu smo imali šansu, nismo je iskoristili, ali smo bili strpljivi da čekamo na druge šanse. To nam se isplatilo. Mi smo svjesni da sada Crnogorci nemaju šta da izgube, da će svim silama krenuti naprijed. Znamo da nas čeka veoma težak meč u revanšu, ali smatram da smo stekli dovoljno prednosti da izdržimo te nalete", kazao je sjajni golman Čelzija.

Iako je njegov nastup bio pod velikim znakom pitanja, Čeh je stisnuo zube i branio sa dvije maske.

"Naravno da je boljelo, golmanski trening predviđa i bacanje lopte sa metra. Mora da prođe, mora da boli, jer sam prije sedmicu polomio nos. Ali, šta! Ako prođe, prođe, ima da boli i to je to. Navikao sam na maske i na bol, jer sam kao dječak igrao hokej i navikao sam na taj detalj opreme", objasnio je Čeh, kojem se cijeli svijet divio na hrabrosti da 40 minuta utakmice sa Blekburnom provede na golu, uprkos velikim bolovima.

Iako navode da je Vukčeviću u najbitnijem momentu skinuo viđeni gol, “Betmen” Čeh ipak nije pobijedio i u anketi - ko je najzaslužniji za trijumf. Na prvom mjestu je ipak Tomaš Rosicki za kojeg navode da je “crnogorska selekcija bila špil karata koji je miješao kako je želio”. Strijelac prvog gola Pilarž je bio iza njega, a “ratnik” Jiraček se morao zadovoljiti trećim mjestom.

"Završili smo tek poluvrijeme kojim smo zadovoljni. Tamo nas ne čeka odmazda, tamo nas čeka pakao", upozorava kapiten Rosicki.

A mediji kritikuju navijače koji su ostavili oko četiri hiljade praznih mjesta, mada ističu pohvale igrača na poluvremenu da ih je nosilo žestoko navijanje prisutnih.

"Nadamo se da će sada prestati potcjenjivanje naše generacije, jer smo naslijedili jednu sjajnu. Pokazali smo da smo veliki zbog rezultata ostvarenog pod ogromnim pritiskom. Biće teško u Podgorici, ali tek bi na osnovu prikazane igre bilo da nijesmo dali taj drugi gol u sudijskoj nadoknadi. Plasman na Euro 2012. bi za nas bio korak ka povratku na stare staze slave", rekao je Sivok, strijelac u nadoknadi.

Bonus video: