Milošević: Jeftino smo izgubili, ali ne smijemo da se predamo

Kažu da je jutro pametnije od večeri, ali ono što znamo jutros, znali smo i sinoć - previše smo jeftino izgubili utakmicu
80 pregleda 0 komentar(a)
Trening, Foto: Zoran Đurić
Trening, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2011. 18:01h

Osvanuo je novi dan, ali je gorčina ostala ista. Vjetar koji je tresao montažne tribine trening kampa na Starom aerodromu bio je jednako hladan kao onaj sinoćnji u Pragu, gdje je crnogorska reprezentacija nakon poraza od 2:0 svela na teoriju šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

I dok se kapiten Mirko Vučinić zadržao malo duže u razgovoru sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, fudbaleri su sa rukavicama i kapama krenuli u "operaciju revanš" - bitku za koju se nije slutilo da bi mogla da bude tako teška.

"Kažu da je jutro pametnije od večeri, ali ono što znamo jutros, znali smo i sinoć - suviše jeftino izgubljena utakmica, nakon dva detalja koja smo i prije meča posebno potencirali. Na ovom nivou takmičenja presuđuju detalji, a takve greške se skupo plaćaju - kazao je Milošević, uz konstataciju da je rezultat loš, ali da situacija nije izgubljena:

"Sa 1:0 bili bismo debelo u igri, ali sa 2:0 za Češku, situacija se komplikuje. Ipak, generalno je mišljenje da nije sve gotovo. I pored poraza, uvjerili smo se da Češka nije reprezentacija od koje treba da nas hvata strah, iako se radi o dobroj ekipi. Ostalo je još 90 minuta i najgora stvar koju bismo mogli da uradimo jeste da se sada predamo.

Po mišljenju Miloševića, Česi su bili disciplinovaniji, i to je bila jedina razlika, iako je rezultat težak.

"Sat vremena smo dobro kontrolisali igru. Na početku drugog poluvremena bili smo bolji od Češke, da smo nastavili u istom ritmu u narednih deset minuta, siguran sam da bismo mi postigli prvi gol. Ali, ne vrijedi nam sada da kukamo. Treba da izvučemo pouke. Mislim da su igrači shvatili nakon utakmice, ali i u razgovoru sa nama u toku dana, da Češka nije bolja reprezentacija od nas. Nema ni bolje individualne igrače. Ima Rosickog, ali i mi imamo dvojicu takvih. To nije samo moje mišljenje, nego cijele Evrope. Bili su samo disciplinovaniji, ali zato su nas pobijedili".

Milošević je komentarisao i odluku Branka Brnovića da u 60. minutu zamijeni Damjanovića nakon čega su, slučajno ili ne, popucali svi konci naše igre.

"Iz vašeg ugla ta odluka je možda čudna, ali situacija je bila komplikovana. Damjanović jeste bio naš najpokretljiviji igrač i najviše je pokazao od ove četvorice u napadu. Međutim, morali smo da pokrijemo lijevu stranu, gdje su Česi dosta često bili u situaciji dva na jedan, a Jovanović nije imao ritam da izdrži do kraja, posebno ne da sam prati dvojicu. Počeo je da pada i naša ideja je bila da zatvorimo tu stranu, a jedino rješenje bilo je da zamijenimo Damjanovića.

Milošević kaže i da su igrači svjesni da su razočarali sportsku i fudbalsku javnost u Crnoj Gori.

"Kritike su zaslužene i najgore što bismo mogli da uradimo jeste da pobjegemo od njih. Naprotiv, moramo da se suočimo s njima, kako pred javnošću tako i između nas i igrača u internom razgovoru. I siguran sam da će fudbaleri sve učiniti da poprave taj utisak. Na kraju krajeva, ostala je još jedna utakmica. Naš zadatak je sada da podignemo ekipu, da uvjerimo sve da možemo da napravimo rezultat u revanšu kojim bismo stigli prednost Češke. Ne možemo da se predamo. Nije ovo fraza i nekakvo lažno dizanje morala ekipi i javnosti. Zaista mislim da možemo puno bolje" zaključuje Milošević.

Bonus video: