Italijan Ricoli sudi revanš u Podgorici

Italijanskom arbitru asistiraće zemljaci Andrea Stefani i Renato Faverani, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Đanluka Roki, takođe iz Italije
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2011. 16:27h

Komitet za sudije Uefe odlučio je da revanš utakmicu baraža za Evropsko prvenstvi izmešu Crne Gore i Češka u utorak veče u Podgorici, povjeri uglednom italijanskom sudiji Nikoli Ricoliju.

Italijanskom arbitru asistiraće zemljaci Andrea Stefani i Renato Faverani, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Đanluka Roki, takođe iz Italije. Posmatrač suđenja biće Slovenac Vladimir Šajn, dok će delegat meča biti Dejvid Findli iz Škotske.

Nikola Ricoli rođen je 5. oktobra 1971. godine u Bolonji. Iako je po struci arhitekta, Ricoli je aktivan sudija u Seriji A od 2002. godine. Zvanje Fifa sudije dobio je 2007. godine, a istog ljeta sudio je kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona. Samo godinu i po dana kasnije sudio je utakmice grupne faze Lige šampiona, a od sezone 2009/10. promovisan je u elitnu kategoriju sudija. U maju 2010. godine sudio je finale premijernog izdanja Lige Evrope između Atletiko Madrida i Fulama.

Utakmica Crna Gora - Češka na igra se u utorak pod Goricom u 20.15 časova. Crna Gora juri minus od dva gola nakon sinoćnjeg poraza u Pragu (2:0).

Bonus video: