Brnović: Mislićete da nisam normalan, ali vjerujem da ćemo proći

"Siguran sam da ovako loše izdanje ne možemo da ponovimo, i da će se u revanšu gledati sasvim druga priča" rekao je Brnović.
0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.11.2011. 23:54h

Crna Gora je odigrala ispod nivoa, Češka je pobijedila zasluženo, sudija sudio katastrofalno, a priča o baražu još nije gotova - rezime je obraćanja Branka Brnovića na konferenciji za novinare nakon večerašnjih 0:2 u Pragu.

"Ne mogu da budem zadovoljan, ni igrom ni rezultatom, nismo pružili ono što smo očekivali i ekipa nije bila na onom nivou na kojem može da bude. Siguran sam, ipak, da ovako loše izdanje ne možemo da ponovimo, i da će se u revanšu gledati sasvim druga priča" rekao je Brnović.

A pod “drugačijom pričom” crnogorski selektor podrazumijeva - plasman na Evropsko prvenstvo, iako je Crna Gora nakon nepovoljnog rezultata u Pragu miljama daleko od Eura.

"I dalje toliko vjerujem da ćemo proći dalje, da će mnogi pomisliti da nisam normalan. Vidio sam lica igračima na kraju utakmice, bili su razočarani, ali sam ubijeđen da će u revanšu dati hiljadu odsto od sebe i da će se igrati sasvim drugačija utakmica" kazao je crnogorski selektor.

A na pitanje da njegova očekivanja nisu pomalo nerealna, s obzirom na to da je Crna Gora na “Đenerali areni” stvorila samo jednu šansu, Brnović je odgovorio:

"Kada smo mogli da u jednom poluvremenu stignemo Engleze koji su bolja reprezentacija od Češke, onda sam siguran da ćemo to moći i u revanšu baraža. Siguran sam da ćemo biti sposobni da postignemo dva ili tri gola, a jedino se plašim da u toj ofanzivi koju ćemo pokušati da napravimo, ne primimo gol" ističe selektor “sokola”.

Upitan šta je presudilo, jer se nakon 60 minuta igre činilo da Crna Gora kontroliše situaciju na terenu, Brnović je odgovorio:

"Krenuli smo dobro u drugom poluvremenu, imali smo i dobru šansu, ali smo ipak primili gol. To je fudbal, tu presuđuju sitnice, češki fudbaler je fantastično pogodio mrežu, Božović tu nije mogao ništa, a koji minut ranije Čeh je fantastično odbranio šut Vukčevića. To presuđuje utakmice na ovom nivou.

Brnović je, međutim, preuzeo odgovornost za poraz.

"Možda je i moja izmjena prije prvog gola Češke bila pogrešna. Želio sam da pokrijem lijevu stranu sa Božovićem, ali to nije funkcionisalo kako treba. Kažem, možda sam napravio grešku i odgovornost za poraz je samo moja"

Selektor je bio i žestoko nezadovoljan suđenjem...

"Nisam čovjek koji često komentariše suđenje, ali volio bih da i mi u revanšu dobijemo ovoliko faulova oko protivničkog šesnaesterca, kao i da protivnik dobije tri žuta kartona iz prva tri starta. To su stvari koje utiču na igru, koje mijenjaju utakmicu" smatra Brnović.

Crna Gora nije uspjela da postigne gol u Pragu, iako je selektor to najavljivao kao glavni cilj.

"Istina je da smo najviše očekivali od Vučinića i Jovetića, nisu bili na nivou, ali vjerujem da će u revanšu odigrati puno bolje. Stevana lopta uopšte nije slušala, u većini situacija nije ni Mirka. Vučinić obično lagano rješava situacije jedan na jedan, ali ga nije išlo" kazao je selektor.

Na kraju, upitan od domaćeg novinara šta Češka može da očekuje u revanšu u Podgorici, Brnović je odgovorio:

"Dobru atmosferu, pakleno navijanje i, vjerujem, poraz od 3:0. I našim navijačima, koji su prevalili toliki put da bi nas bodrili, dugujemo da u revanšu odigramo jednu takvu partiju. Vjerujem da ih nećemo ponovo razočarati" kaže Brnović, koji se nada da će Marko Baša moći da igra u revanšu.

"Ni sam ne znam šta više da očekujem. Mislili smo da je spreman i za ovu utakmicu, ali je na treningu pred meč nakon jednog duela osjetio bol. Nadamo se da će igrati, jer to nam je vrlo značajno. Vidjeli ste da i Pavićević nakon povrede nije dovoljno spreman, a da sam imao Bašu sigurno bi u drugom poluvremenu na poziciji desnog beka igrao Savić" zaključio je Brnović.

Bilek: Završeno je samo prvo poluvrijeme

Selektor Češke Mihal Bilek dobio je rezultat kakav je mogao da sanja.

"Ovo je odličan rezultat, ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Ipak, nemojte pomisliti da je gotovo, završeno je tek prvo poluvrijeme, Crna Gora je pokazala da je dobra ekipa, pa nas sigurno očekuje težak posao u revanšu" kazao je Bilek uz konstataciju da je njegova ekipa igrala i došla do pobjede baš na način na koji je želio.

"Znali smo da Crna Gora ima visoke fudbalere u odbrani i zato sam tražio od fudbalera da ne igraju dugim loptama, već da pokušaju da spuste loptu na zemlju i tako dolaze do protivničkog gola" zaključio je češki selektor.

Bez Jovanovića u revanšu

U opštoj kartonijadi sudije Martina Etkinsona, te velikog straha od suspenzija koja je prijetila maltene cijeloj ekipi, Crna Gora je na kraju i dobro prošla - samo Milan Jovanović neće moći da igra u revanšu zbog parnog kartona.

Žute kartone na “Đenerali areni” dobili su još Pavićević, Džudović i Peković. No, svima od njih to je prvi, odnosno u Pekovićevom slučaju neparni žuti karton.

Bonus video: