Crna Gora potopila Andoru

Crnogorska selekcija bila je bolja i u prvom međusobnom duelu (5:0), a zabilježila je treću pobjedu u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.
0 komentar(a)
Andora, Foto: Luka Zeković
Andora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2011. 14:56h

Mlada reprezentacija Crne Gore ostvarila je treću pobjedu u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo. Izabranici Dušana Vlaisavljevića četiri puta tresli su mrežu Andore, koja za 90 minuta nije uspjela da uputi ni jedan udarac u okvir Velimirovićevog gola.

Od samog starta „crveni“ su diktirali ritam i kontrolisali dešavanja na terenu. Već u 6. minutu prva radost za domaće – korner sa desne strane izveo je Asmir Kajević, u srcu šesnesterca odlično je reagovao Ermin Alić, koji je poslao loptu iza leđa Vinardela. Na novi pogodak nije se dugo čekalo. Naime, u 8. minutu dobro su kombinovali Radunović i Rebronja, ovaj drugi je uposlio Stefana Mugošu, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu Andore. Strijelac drugog gola u 17.minutu stuštio se u šesnesterac gostiju, međutim, njegov udarac završio je tik pored stative.

Od 22. minuta Crna Gora je, osim rezultatske, imala i brojčanu prednost na terenu – Val je udario Kaluđerovića, nakon čega ga je sudija Sar poslao na tuširanje. Ipak, od tog trenutka pa do odlaska na odmor naša selekcija imala je loptu u nogama, ali pravih šansi gotovo da nije bilo.

"Vrlo rano smo postigli dva gola, nakon čega je bilo sve jasno. Crveni karton koji je dobio Val uticao je na moje momke da spuste tempo igre. Od tog trenutka igrali smo u širinu, dok je protivnik igrao bez želje da nas ugrozi. Na poluvremenu sam rekao u svlačionici da moramo postići još koji gol. Tražio sam da lopta ne ide unazad već naprijed. Dali smo dva gola i imali nekoliko šansi. Kada dobijete utakmicu sa 4:0, a znate da imate igrače koji i u narednim kvalifikacijama mogu da igraju, onda morate da budete zadovoljni" kazao je selektor Crne Gore Dušan Vlaisavljević.

Poslije odmora „mladi sokoli“ prvu priliku krunisali su pogotkom. U 51. minutu Rebronja je uposlio Nikolića, koji je bio nemilosrdan za ubjedljivo vođstvo od 3:0. Sedam minuta kasnije Nikolić, inače rođeni Nikšićanin, našao se u novoj prilici, međutim, nakon gužve u petercu njegov udarac završio je pored gola. Izglednu priliku za gol naši reprezentativci propustili su u 69. minutu – Vukčević je prošao po desnoj strani i povratnom loptom pogodio Kajevića, koji je u završnici ostao nedorečen.

Ono što su propustili u 69. „crveni“ su nadoknadili u 70. minutu. Po lijevoj strani probio je Radunović, na pravom mjestu u kaznenom prostoru Andore bio je Marko Vukčević, koji je, ispostavilo se kasnije, postavio konačan rezultat. U poslednjem minutu meča Crna Gora umalo nije postigla svoj peti gol. Naime, nakon udarca Luke Đorđevića saveznik Andoraca bila je stativa.

Crna Gora - Andora 4:0

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 500. Sudija: Eiko Sar (Estonija). Pomoćnici: Hanes Reinvald, Artur Teling (Estonija). Strijelci: Alić u 6. minutu, Mugoša u 8, Nikolić u 51. i Vukčević u 70. minutu za Crnu Goru. Žuti kartoni: Radulović, Nikolić (Crna Gora), Gončalves, Roka, Sančes, Alveš (Andora). Crveni karton: Val (Andora).

Crna Gora: Velimirović – Drinčić 7, Kaluđerović 7, Ivanović 7, (Đorđević 7), Nikolić 7,5 Kajević 7 (Bakić), Alić 7,5 Radulović 7, Rebronja 7, Radunović 7, Mugoša 7 (Vukčević 7).

Andora: Vinardel 5, Gončalves 5, Molins 5, Roka 5, Alveš 5 (Martins), Nikolas 5 (Marinjo), Vieira 5, Val 5, Bousenin 5 (Lopes 5), Blanko 5, Sančez 5.

Bonus video: