Politbiro stigao u Prag: Đukanović na čelu kolone

U Prag je sa reprezentacijom stigao i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, koji je takođe nezaobilazan, ali samo kada su u pitanju atraktivne gostujuće utakmice.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2011. 13:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Predsjednik DPS-a i najuticajniji čovjek u državi Milo Đukanović našao se među putnicima za Prag u rentiranom embrajeru „Montenegroerlajnza“, zajedno sa fudbalerima, stručnim štabom, vrhom saveza, novinarima, te gostima FSCG.

Đukanović prvi put putuje sa fudbalskom reprezentacijom, a do sada je uživo gledao samo četiri puta: u prošlim kvalifikacijama protiv Bugarske, Republike Irske i Italije, te nedavno protiv Engleza. Sve na domaćem terenu.

Valjda je i za Đukanovića ovo bilo gostovanje „koje se ne propušta“, baš kao i za većinu crnogorskih navijača. Njegov dolazak u Prag sa kolegama iz Fudbalskog saveza ima, doduše, i sportsko-protokolarni karakter – Đukanović je, naime, već devet mjeseci na čelu Košarkaškog saveza Crna Gore.

U Prag je sa reprezentacijom stigao i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, koji je takođe nezaobilazan, ali samo kada su u pitanju atraktivne gostujuće utakmice. Takva je bila protiv Engleza na Vembliju prošle godine, takva je ova sada u Pragu.

I Mugoša, doduše, ima veze sa sportom, i to baš sa fudbalom – više od deceniju obavlja funkciju predsjednika Skupštine Fudbalskog kluba Budućnost. Vjerovatno ne zna da je samo jedan fudbaler koji je sa reprezentacijom doputovao u Češku stekao afirmaciju u njegovom klubu (Mladen Božović), iako je Budućnost „treba“ da bude perjanica crnogorskog fudbalu.

U avionu je bilo još likova iz crnogorskog establišmenta. U Prag su doputovali politički direktor DPS-a Branimir Gvozednović, nekadašnji crnogorski ambasador u Hrvatskoj Goran-Sito Rakočević, bivši ministar turizma Predrag Nenezić...

Galerija

Bonus video: