Rosicki: Naša odbrana mora da se pazi Vučinića

"Priželjkujem da dobijemo 2:0. Ako me pitate koliko će nam biti dovoljno golova pred revanš, odgovoriću vam da nam treba što više", kazao je Rosicki.
52 pregleda 0 komentar(a)
rosicki, Foto: Savo Prelević
rosicki, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2011. 23:11h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Crna Gora ne želi poraz i želi da postigne gol, Češka ne želi da ga primi želi da pobijedi – sublimacija je očekivanja iz dva tabora uoči prve utakmice baraža za Evropsko prvenstvo, večeras u Pragu u 20.15.

Na obaveznoj konferenciji za novinare noć prije utakmice, Česi su novinarima ponudili selektora i kapitena: Mihala Bileka i Tomaša Rosickog.

"Očekujem da postignemo dobar rezultat pred revanš. Znamo da je Crna Gora kvalitetna, pogotovo imaju dobar napad. Izdvojio bih tri igrača – Vučinića, Jovetića i Vukčevića. Moramo dobro da postavimo odbranu kako bi zaustavili njihove napadače", ekao je Bilek, otkrivši da je golman Petr Čeh i dalje pod znakom pitanja za utakmicu.

"Vjerujem da će braniti. Vidjećemo kako će se osjećati nakon treninga, da li će se žaliti na bolove u glavi. Ako bude branio, moraćemo da odbranu prilagodimo njemu, moraće naši defanzivci da ga zaštite, jer će biti dosta kretanja ispred gola, vjerovatno i puno prekida".

Za Čehe je, po Bileku, važno da daju što više golova.

"Nastojaćemo da stvorimo puno šansi, jer je prva utakmica mnogo bitna, ona će odrediti pozicije pred revanš. Moramo da budemo svjesni da su Crnogorci jaki u odbrani, imaju dosta visokih fudbalera".

A na pitanje da li je pokušao da vrati Ujfalušija u reprezentaciji jer se plaši Crne Gore, Bilek je odgovorio negativno:

"Nema straha, kod nas postoji samo respekt prema protivniku. Ujfalušiju je upućen poziv jer smo hendikepirani neigranjem Hubnika u odbranu".

Na kraju, pitanje češkog novinara – da li se plaši da utakmica krene incidentnim tokom jer protivnik „stiže sa Balkana“.

"Apsolutno ne, Crna Gora je prava timska ekipa i nema straha od nekih neželjenih događaja na terenu".

A vezista Arsenala Tomaš Rosicki bio je još veći optimista od selektora.

"Priželjkujem da dobijemo 2:0. Ako me pitate koliko će nam biti dovoljno golova pred revanš, odgovoriću vam da nam treba što više".

Rosicki je, međutim, skrenuo pažnju na Mirka Vučinića.

"On je opasan fudbaler i naši defanzivci moraće da obrate posebnu pažnju da ga zaustave.

Česi, inače, muku muče da napune stadion, ostalo je neprodato 3.500 ulaznica, a male su šanse da će ostalo biti prodato danas.

"Vjerujem da hoće, jer su navijači potrebni reprezentaciji", kazao je selektor Mihal Bilek.

Bonus video: