Potcjenjivanje zabranjeno

"Kvalitetniji smo od njih, bili smo ubjedljivi i u Andori, pa ukoliko igrači ozbiljno uđu u meč, rezultat neće doći u pitanje" rekao je selektor Duško Vlaisavljević
0 komentar(a)
Stefan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Stefan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2011. 20:55h

Na polovini takmičarskog ciklusa crnogorska mlada reprezentacija ostvarila je polovičan učinak (po dvije pobjede i poraza), pa se u sjutrašnjem meču sa Andorom kraj Bistrice pobjeda nameće kao obaveza i imperativ. No, sve i da je naša selekcija ostvarila bolji rezultat u prva četiri kvalifikaciona meča, ponovo bi imala identičan zadatak protiv rivala kojeg je na otvaranju kvalifikacija savladala sa 5:0, i to na njegovom terenu.

Ni odluka selektora Duška Vlaisavljevića da pozove nove snage za posljednji zvanični meč u kalendarskoj godini (fale devetorica koji su standardni prvotimci ili su u najužoj kombinaciji za mjesto u startnoj postavi), ne umanjuje činjenicu da domaćinu pripada uloga favorita.

"Sigurno da smo apsolutni favoriti, kvalitetniji smo od njih, bili smo ubjedljivi i u Andori, pa ukoliko igrači ozbiljno uđu u meč, rezultat neće doći u pitanje. Lakše će nam biti kući, u Nikšiću imamo dobru podlogu i širok teren, što nije bio slučaj u Andori. Imamo, dakle, uslove za kvalitetniju pas-igru, pa vjerujem da će biti golova i u prvom dijelu meča" kazao je Vlaisavljević.

Selektor vjeruje u svoju podmlađenu četu...

"Novi fudbaleri su četiri godine mlađi od starijih kolega, ali radi se o igračima koji imaju potencijal i perspektivu" istakao je Vlaisavljević.

Kapiten mlade reprezentacije i napadač Steaue Stefan Nikolić razmišlja na isti način.

"Sigurno da očekujemo pobjedu, prvu utakmicu sa Andorom dobili smo sa 5:0, i to po lošim uslovima. Treba, međutim, imati u vidu da je na poluvremenu bilo 0:0, tako da moramo maksimalno ozbiljno i odgovorno da uđemo u meč" kaže Nikolić.

Očekuješ li da može da se ponovi goleada?

"Iskreno se nadam da može, to bi bilo dobro za samopouzdanje nakon poraza u Velsu" odgovorio je Nikolić.

Uz kapitena, još Kajević, Tomašević i golman Velimirović imaju veće iskustvo u mladoj selekciji, dok su na posljednjem spisku čak sedmorica novih igrača...

"To je odluka selektora. Novi igrači su dosta mladi, ne znam baš puno o njima, a vidjećemo sjutra koliki je njihov domet. Ali, što više boljih igrača, to je i konkurencija veća, a to je dobro za reprezentaciju" zaključio je Nikolić.

Očekuje se da će naša reprezentacija zaigrati u sastavu: Velimirović - Radulović, Alić, Tomašević, Radunović - Kaluđerović, Kajević, Mugoša, Ivanović - Nikolić, Rebronja.

Bonus video: