Pet Čileanaca izbačeno iz reprezentacije zbog pijanstva

Iz ekipe su izbačeni Arturo Vidal (Juventus), Žan Besežur (Birmingem), Karlos Karmona (Atalanta), Horhe Valdivija (Palmeiras) i Gonzalo Jara (Vest Bromvič Albion)
0 komentar(a)
Arturo Vidal, Foto: REUTERS
Arturo Vidal, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.11.2011. 21:35h

Petorica reprezentativaca Čilea, među kojima je vezista Juventusa Arturo Vidal, izbačena su iz nacionalnog tima, nakon što su se u hotelu pojavili u pijanom stanju.

Potvrdu toga dao je i selektor Klaudio Borhi, uz objašnjenje da su igrači u utorak došli u hotel 45 minuta nakon dogovorenog roka za večernji izlazak u stanju koji nije adekvatan za čileanske reprezentativce i profesionalne fudbalere.

Uz Vidala, iz ekipe su izbačeni i Žan Besežur (Birmingem), Karlos Karmona (Atalanta), Horhe Valdivija (Palmeiras) i Gonzalo Jara (Vest Bromvič Albion).

"Povrijedilo me njihovo ponašanje, ne računam na njih za predstojeće dvije utakmice. Kada sam došao u njihove sobe tražeći objašnjenje, nisu mogli da se brane. Nisu bili u dobrom stanju, a ako me pitate šta su pili, nemam pojma. Odluku o kaznama za igrače prepustio sa čelnicima saveza", rekao je Borhi uoči duela protiv Urugvaja u petak i Paragvaja u utorak u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

Pomenuti fudbaleri su se vratili u svoje klubove, a Borhi je pozvao novu petoricu igrača iz domaćih ekipa.

Bonus video: