Ilija Spasojević našao novi klub u Indoneziji

"Kada je odlučeno da se Bali Devata preseli u Drugu ligu, bio sam primoran da potražim klub čije se ambicije poklapaju sa mojim" kazao je novi napadač PSM Makasara
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2011. 19:13h

Nakon deset mjeseci provedenih u Bali Devati, crnogorski internacionalac Ilija Spasojević pronašao je novi klub u Indoneziji - nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore potpisao je ugovor sa PSM Makasarom.

Spasojevićev novi klub jednom je osvojio titulu, dok je u sezoni 2000/2001. igrao u četvrtfinalu azijske Lige šampiona...Novoizabrani Fudbalski savez Indonezije u oktobru je izvršio reorganizaciju sistema takmičenja - Premijer liga i Super liga spojene su u jedinstvenu Liga Prima Indonezija.

U novoformiranoj ligi nema, međutim, mjesta za Bali Devatu, koja će se u narednoj sezoni takmičiti na drugoligaškoj sceni (klub ne posjeduje licencu za novo takmičenje). To nije odgovaralo Spasojeviću...

"Kada je odlučeno da se Bali Devata preseli u Drugu ligu, bio sam primoran da potražim klub čije se ambicije poklapaju sa mojim. Prihvatio sam ponudu PSM Makasara, koji je jedan od najboljih klubova u Indoneziji, i koji se redovno bori za titulu.

Na ovakvu odluku najviše je uticalo to što je trener PSM Makasara Hrvat Petar Šegrt, sa kojim sam već sarađivao u Bali Devati i kod kojeg sam mnogo napredovao.

Radi se o odličnom stručnjaku, bivšem selektoru Gruzije. Brzo sam se adaptirao u novom timu, na dvije prijateljske utakmice postigao pet golova, a odlično sam prihvaćen od strane saigrača i navijača. Nadam se da ću nastaviti da tresem mreže i u prvenstvu" kazao je Spasojević, koji je bio najbolji strijelac Bali Devate (postigao osam golova).

Takmičenje u novoformiranoj Liga Prima Indonezija kreće 27. novembra, čime se završava petomjesečna pauza zbog svojevrsne "fudbalske revolucije" u azijskoj zemlji.

Bonus video: