Pomirenje Murinja i Vengera, Felaini u 92. srušio "tobdžije"

Siti deklasirao Vest Hem sa 4:1
52 pregleda 0 komentar(a)
Mančester junajted - Arsenal, Foto: Reuters
Mančester junajted - Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2018. 17:38h

Žoze Murinjo i Arsen Venger su sklopili mir pred možda i posljednji međusobni okršaj, a Mančester junajted je na prepoznatljiv način savladao Arsenal - pobijedio je sa 2:1 golom Felainija u 92. minutu i nastavio dominaciju protiv londonskog tima na svom terenu.

Reklo bi se da rezultat i nije bio u prvom planu, već doček Vengeru koji se najavljivao danima, ali domaća publika je na kraju i imala razloga da slavi...

Манчестер Юнайтед - Арсенал. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Junajted i njegovi navijači su položili ispit - Francuza je dočekao ser Aleks Ferguson, potom i Murinjo i rukovao se sa Vengerom drugačije nego ranije - uz osmjeh koji je pokazivao poštovanje.

A na terenu, Junajted je rano poveo golom Pogbe, a kombinovani Arsenal, koji je izveo najmlađi tim još pd 2011. godine, pokazao reakciju i poravnao preko Mhitarjana, da bi tačku na meč stavio Felaini pogotkom glavom u sudijskoj nadoknadi.

A Mančester siti se ne zaustavlja, Iako je odavno obezbijedio titulu - "građani" su dali četiri gola Vest Hemu u Londonu i najavili obaranje rekorda Premijer lige.

Nakon 35 utakmica "građani" imaju 93 boda, četiri manje od rekorda, a 30. trijumfom u sezoni izabranici Pepa Gvardiole su izjednačili prošlosezonski rekord Čelsija.

"Brojke su zaista impresivne i one pokazuju šta smo uradili ove sezone u Premijer ligi. Pokušaćemo da oborimo rekorde do kraja, igrači to žele", rekao je Gvardiola.

"Građani" su dominirali, a Vest Hem je četvrtom utakmicom bez pobjede (po dva poraza i remija) dodatno zakomplikovao stvari, jer je samo tri boda udaljen od timova u zoni ispadanja.

Вест Хэм - Манчестер Сити. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 36 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Sane je načeo "čekićare", Sabaleta autogolom donio 2:0, a kasnije su pobjedu potpisali Žezus i Fernandinjo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Bonus video: