Italija bruji o skandalu: Da li je sudija na meču Inter - Juventus rekao - pobijedićemo?

Kamere su uhvatile Taljaventa kako u mikrofon govori nešto što anti-Juventini tumače kao znak podrške sudija Juventusu, a navijači "stare dame" kao običan razgovor između arbitara
148 pregleda 5 komentar(a)
juventus alegri, Foto: Reuters
juventus alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.04.2018. 13:19h

Juventus je sinoć preskočio možda i najvažniju i najtežu prepreku na putu ka novoj tituli, pobjedom nad Interom 3:2 u Milanu, nakon preokreta u posljednja tri minuta.

Inter je, sa igračem manje, vodio 2:1, ali nije izdržao...

Kada je Juventus u pitanju, polemike oko suđenja su sastavni dio analize svakog meča, posebno sada kada ostatak Italije navija za Napoli i da se konačno prekine dominacije jednog tima i jednog kluba.

Sudija Orsato je posebno pod lupom, nakon što je propustio da isključi vezistu Juvea Miralema Pjanića, nakon dva očigledna gruba starta, ali je pažnja italijanske javnosti usmjerena i na četvrtog sudiju Paola Taljaventa i njegove reakcije, poslije gola gostiju za 2:2.

Kamere su uhvatile Taljaventa kako u mikrofon govori nešto što anti-Juventini tumače kao znak podrške sudija Juventusu, a navijači "stare dame" kao običan razgovor između arbitara.

Dakle, italijanska javnost se pita, da li je Taljavento rekao:

“Nel recupero vinciamo” (u dodatku dobijamo) ili “quanto recupero facciamo” (koliki će biti dodatak).

Taljavento je nakon meča imao interesantan razgovor i sa trenerom Juventusa Masimilijanom Alegrijem, koji je, takođe, protumačen u teoriji zavjere kao znak veze između Juvea i sudija.

"Hej Talja, Orsato je bio dobar, veoma dobar. Uspjeli smo", rekao je Alegri dok je Taljavento prolazi kroz hodnike "Meace".

Bonus video: