Božović: Imamo i igrače i atmosferu

Spremamo se, ubijeđen sam da možemo da napravimo istorijski uspjeh, plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo i igrače i atmosferu za takav podvig", kaže Božović
63 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Zoran Đurić
Mladen Božović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.11.2011. 20:02h

Crna Gora ima i kvalitetne igrače i pravu atmosferu u timu da napravi senzacionalan uspjeh i plasira se na Evropsko prvenstvo.

To kaže golman Mladen Božović, koji doživljava Češku kao veliku, ali ne i nepremostivu prepreku do puta ka zvijezdama.

"Spremamo se, ubijeđen sam da možemo da napravimo istorijski uspjeh, plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo i igrače i atmosferu za takav podvig", kaže Božović, uz jedno zapažanje:

"Čini mi se da je ovdje kod nas bolja atmosfera nego što je u Češkoj. Svi živimo za ove utakmice, vjerujem da ćemo već u Pragu napraviti dobar rezultat da bismo u revanšu, pred našim navijačima, koji su nam uvijek bili 12. igrač, napravili taj završni korak", ističe Božović.

Pozitivan rezultat u Pragu bio bi sve osim poraza.

"U suštini, potreban nam je otvoren rezultat za revanš. Samo da ne izgubimo u Češkoj, sve ostalo bi nam odgovaralo pred uzvratnu utakmicu".

Božović je fenomenalnim odbranama čuvao crnogorsku mrežu netaknutom u prva četiri meča kvalifikacija, bio je jedan od najzaslužnijih za plasman u baraž. Ipak, stanje u klubu, mađarskom Videotonu, je nepromijenjeno - i dalje je rezerva.

"Nisam počeo da branim, ali ne opterećujem se. Treniram vrijedno i najvažnije je da sam zdrav. Još od meča sa Engleskom razmišljam samo o baražu, odnosno o Češkoj nakon što je obavljen žrijeb.

Na pitanje koji su naši aduti, odgovor Božovića je sličan onom koji daju i ostali fudbaleri.

"Adut nam je opasan napad, Vučinić i Jovetić su u formi, daju golove u Italiji. Ipak, vrlo je važno i da sačuvamo mrežu, zašta je potrebno da cijeli tim odigra disciplinovano.

U tom kontekstu, Božovića raduje što će odbrana crnogorskog tima napokon biti kompletna.

"To je jedna pozitivna stvar, naš problem je bio što se mnogo toga prinudno rotiralo u prošlim utakmicama.

Baša i Džudović se sada oporavljaju, Drinčić će, takođe, vjerovatno biti spreman...

"Imamo sitne probleme, ali vjerujem da će svi fudbaleri stisnuti zube", dodaje Božović.

Golman crnogorske reprezentacije doživljava Češku kao iskusnog i neugodnog protivnika.

"Iskustvo im je najveći adut. Imaju u timu nekoliko fudbalera koji su već igrali baraže. Neće biti lako, ali dobro ćemo se pripremiti".

Youtube: Česi na video skeneru

Zajednička analiza Češke počela je od prvog dana okupljanja reprezentacije, a pojedinačna i mnogo prije toga.

Mladen Božović koristi specifičan, ali u modernom fudbalu ne i neuobičajen način pripreme za utakmice:

"Zajedno ih analiziramo od kada smo skupa, ali vjerujem da se svaki fudbaler raspitivao i tražio po internetu o njima čim smo saznali da igramo sa Češkom. Ja sam već snimao njihove igrače preko Youtubea, ali ne mogu da kažem ko je najopasniji, jer golmanu od svakog fudbalera prijeti opasnost", kaže Božović.

Bonus video: