Portugalci spremni na zastrašivanja i pljuvanja u Zenici

"Portugalski savez je zabrinut zbog atmosfere koja će vladati na sarajevskom aerodromu i oko hotela u Zenici", piše list A Bola.
57 pregleda 0 komentar(a)
portugal, Foto: Reuters
portugal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2011. 10:02h

Pored okršaja Češka - Crna Gora u Pragu, u petak se igraju i tri preostale prve utakmice braža za odlazak na Euro: Portugalci gostuju Bosni i Hercegovini u Zenici, Hrvati putuju u Istanbul na megnan Turcima, dok Republika Irska u Talinu igra protiv Estonije.

U portugalskom taboru smatraju da ih protiv BiH očekuje teži posao nego što su ga imali prije dvije godine, kada su se ukupnom pobjedom 2:0 plasirali na SP, ali i plaše se šta bi sve moglo da ih snađe tokom meča na Bilinom polju u Zenici.

Ove vanterenske stvari čak su i veća tema portugalskih medija od samih utakmica baraža.

"Portugalski savez je zabrinut zbog atmosfere koja će vladati na sarajevskom aerodromu i oko hotela u Zenici", piše list A Bola.

Portugalci su poučeni negativnim iskustvima iz novembra 2009. godine.

"Tada smo zastrašivani, napadani i pljuvani tokom utakmice. I ne samo to, na aerodromu je vladala nasilnička atmosfera, takođe i oko samog hotela u Zenici", navodi lisabonski list.

Portugalci su izrazili zabrinutost i stanjem terena na stadionu na kojem svoje utakmice igra Čelik iz Zenice.

"Bio je prije dvije godine u lošem stanju, ne očekujemo da će biti bolji ovoga puta", dodaje se u tekstu.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Portugala Amanidio de Karvaljo izjavio je da portugalska delegacija i fudbaleri moraju da budu "spremni na sve".

"Iskreno vjerujemo da će domaćin ovoga puta biti boljeg raspoloženja", izjavio je de Karvaljo.

Bonus video: