Delibašić: Ko zna kada će nam se ukazati ovakva šansa

Dok Crnu Goru trese do sada neviđena fudbalska groznica, dok se "pola Crne Gore" sprema na put u Prag i istorijski 11.11. 2011, reprezentativci se polako okupljaju u svoj bazi
0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2011. 18:13h

Dok Crnu Goru trese do sada neviđena fudbalska groznica, dok se "pola Crne Gore" sprema na put u Prag i istorijski 11.11. 2011, reprezentativci se polako okupljaju u hotelu "Siti" i u miru kampa na Starom aerodromu spremaju za dva meča koji definitivno znače više od fudbala.

Tako su večerašnjem treningu prisustvovali skoro svi fudbaleri koje je Branko Brnović pozvao, osim Mirka Vučinića čiji se dolazak očekuje svaki čas, Branka Boškovića koji će stići u srijedu, te Vladimira Božovića i Marka Ćetkovića koji večeras igraju za svoje klubove.

Roviti Marko Baša i Miodrag Džudović radili su odvojeno od grupe, ali se očekuje da će biti spremni za utakmicu u Pragu, a sa njima zajedno i Stevan Jovetić i Elsad Zverotić, koji su pošteđeni većih napora jer su juče igrali za svoje klubove.

Večerašnjem treningu su prisustvovali skoro svi fudbaleri koje je Branko Brnović pozvao, osim Mirka Vučinića čiji se dolazak očekuje svaki čas

"Već tri ili četiri dana radim individulno, kombinujem teren i teretanu. Utorak ili srijedu veče, u dogovoru sa doktorom, odradiću cijeli trening i tada ću vidjeti da li ću moći da igram", kazao je Džudović, kome je stradalo koljeno nakon brutalnog starta napadača CSKA iz Moskve Vagnera Lava.

"Imao sam sreću, jer nakon onakvog starta obično ide lom noge, ili stradaju ligamenti koljena. Prava je sreća što nisam ozbiljnije povrijeđen", kazao je Džudović okupoljenom novinarskom bataljonu na trening kampu FSCG.

Problem bi, međutim, moglo da predstavlja stanje Nikole Drinčića. Iako je u subotu odigrao kompletan meč za svoj tim, vezista Krasnodara osjetio je bol u mišiću nakon utakmice, pa je većerašnji trenig u trenerci i patikama odgledao sa strane.

"Trebalo bi da budem spreman", prokomentarisao je Drinčić.

Andrija Delibašić je golom protiv Engleza u 90. minutu odveo Crnu Goru u baraž, sada takođe očekuje mečeve u kojima će sve prštati do kraja.

"Imamo šansu koja nam se neće ukazati u skorijoj budućnosti i daćemo sve od sebe da je iskoristimo"

"Bilo bi dobro da postignemo gol u Pragu i tamo ostvarimo povoljan rezultat, ali što god da se desi u Češkoj odlučivaće se u revanšu u Podgorici. Mislim da je to naša velika prednost", kazao je napadač Rajo Valjekana, koji je na pitanje da rangira šanse uoči baraža, odgovorio da je to 51:49 u korist protivnika.

"Neka bude da su Česi minimalni favoriti zbog iskustva, iako i mi imamo fudbalere koji su tokom karijere igrali puno velikih mečeva".

Motiv je, međutim, na strani Crne Gore.

"Naš motiv ne može da bude veći od ovoga. Imamo šansu koja nam se neće ukazati u skorijoj budućnosti i daćemo sve od sebe da je iskoristimo", zaključio je 30-godišnji napadač.

Bonus video: