Damjanović: Samo da svi budemo zdravi

"Žrijeb je bio dobar, mogli smo da dobijemo i Portugal. Imamo šanse, a bitno je da svi dođu zdravi i orni" rekao je Damjanović
58 pregleda 0 komentar(a)
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2011. 21:44h

Usijanje polako dostiže vrhunac - pripreme za baraž sa Češkom zvanično su otpočele večeras na kampu FSCG na Starom aerodromu. Razlikuju se od dosadašnjih zbog ogromnog značaja koji predstojeći dvomeč ima za Crnu Goru, i to ne samo sa fudbalskog, sportskog aspekta... Šansa da naša reprezentacija ode na veliko takmičenje ukazala se već u drugom kvalifikacionom ciklusu, što su (sjetiće se mnogi) očekivali samo rijetki, veliki optimisti.

Zbog toga nikoga i ne čudi što Crna Gora živi veliki fudbalski san, koji je počeo još prije 14 mjeseci. “Sokoli” su tada predvođeni bivšim selektorom Zlatkom Kranjčarem, koji je donio i usadio veliki optimizam, trijumfom nad Velsom na uspješan način počeli kvalifikacije...

A baraž je osiguran 7. oktobra pod Goricom, kada je naša selekcija u veličanstvenom ambijentu remizirala sa Engleskom (2:2) na debiju novog selektora Branka Brnovića. Iako mečevi odluke tek slijede, i taj okršaj je s pravom zaslužio epitet “istorijski”. A ukoliko Crna Gora bude uspješnija od Češke nakon dvije naredne utakmice, fudbalska istorija naše zemlje biće značajno promijenjena, zapravo pisaće se njeno novo, vjerovatno i najznačajnije poglavlje.

Neizvjesnost neće trajati još dugo - u petak veče, 11. novembra igra se prvi meč sa Česima u Pragu, dok je četiri dana kasnije revanš pod Goricom.

A jedan od sedmorice fudbalera koji je odradio prvi trening je napadač Seula Dejan Damjanović, čovjek koji, što zbog ogromne daljine što zbog klupskih problema, više puta nije ni dolazio na pripreme... Upravo taj detalj apostrofirao je i napadač naše reprezentacije.

"Sve je odlično, stigao sam među prvima, prvenstvo je završeno a dobili smo pet-šest slobodnih dana zbog plej-ofa. U dobroj sam formi, potrudiću se da je prenesem na teren, da postignem gol u baražu... Žrijeb je bio dobar, mogli smo da dobijemo i Portugal. Imamo šanse, a bitno je da svi dođu zdravi i orni" rekao je Damjanović.

U kvalifikacijama su nam najveći rivali bili prvoplasirana Engleska, te Švajcarska, koja je ostala iza nas...

Gdje su Česi u odnosu na pomenute selekcije?

"Možda negdje između. No, puno zavisi i od trenutne forme, kartona... Znamo da su i njima dva igrača povrijeđena, te da su dvojica odbila poziv. Mi, međutim, treba da odradimo ono što je do nas. Ukoliko svi budemo zdravi, vjerujem da će biti kako treba " ponovio je napadač Seula.

U proteklom periodu mnogi su predviđali da su šanse Crne Gore i Češke da odu na Evropsko prvenstvo ravnopravne...

"Šanse su 50:50, ali tako je na papiru, vidjećemo kada izađemo na teren. Vidjećemo i kako će biti poslije prvog meča u Pragu, a poznato je da imamo dosta igrača sa kartonima. Sve to treba iskontrolisati" zaključio je Damjanović.

Uz napadača Seula večerašnji trening odradili su još Pejović, Kašćelan, Bećiraj, Batak, Džudović i Vukčević.

Bonus video: