Gomes i Riberi prekinuli mučenje Bajerna

Augsburg stvorio probleme Bajernu, ali je lider na kraju sačuvao prednost i zadržao pet bodova prednosti na tabeli u odnosu na pratioce
0 komentar(a)
Bajern, Foto: REUTERS
Bajern, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.11.2011. 19:43h

Bajern je odigrao možda i najgori meč u sezoni, ali je opet pokazao da posjeduje kvalitet da osvoji tri boda i kada ne briljira - lider je slavio u Augsburgu (2:1) i zadržao pet bodova prednosti u odnosu na dvije Borusije i Verder.

Nakon prvih pola sata meča malo ko je vjerovao da Bajern može da naiđe na probleme protiv tima koji prvi put u istoriji igra Bundes ligu, jer su Mario Gomes i Frank Riberi donijeli Bavarcima sigurnu prednost.

Domaćin je, međutim, reagovao, prvo je početkom nastavka smanjio, a u samom finišu i imao dva zicera da zakine lidera za dva boda.

"Treba da se naviknemo na to da ovakve mečeve možemo da odigramo svake nedjelje. Liga je jaka, nikog nije lako pobijediti", rekao je golman Bajerna Manuel Nojer.

Šalke je remizirao na terenu na kojem su pali i Bajern i Borusija i Verder. Tim Huba Stevensa je osvojio bod u Hanoveru, a za to je najzaslužniji mladi finski napadal Temu Puki, dvostruki strijelac na „AVD areni”.

Rezultati

Augsburg - Bajern 1:2

Hosogai 59 – Gomes 16, Riberi 28.

Hanover - Šalke 2:2

Papadopulos (autogol) 29, Abdelaue 59 – Puki 26, 73.SUBOTA

Borusija D. - Volfsburg 5:1

Herta - Borusija M. 1:2

Hofenhajm - K'lautern 1:1

Nirnberg - Frajburg 1:2

Verder - Keln 3:2

Bajer - Hamburger 2:2

Petak

Majnc - Štutgart 3:1

Bonus video: