Ferguson je napravio igrača od mene

"Bio sam samo još jedan talentovan klinac, ali on me naučio sve bitne stvari i dao mi priliku da igram u jednom od najvećih klubova na svijetu", objasnio Portugalac
0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.11.2011. 10:29h

Kristijano Ronaldo je dobio “Zlatnu loptu” za prošlu sezonu u kojoj je dao 40 golova.

Dan kasnije Aleks Ferguson je proslavio 25 godina na klupi Mančester junajteda, što je bio povod da ga Portugalac izdvoji kao jednog od najvažnijih ljudi u svojoj karijeri.

Ronaldo je u redove “crvenih đavola” stigao 2003. godine za 12.250 miliona funti kao prvi Portugalac u istoriji kluba, a zatim je šest godina kasnije prodat Realu za 80 miliona funti.

Za engleski “Deili Miror” Ronaldo je govorio o škotskom stručnjaku.

"Aleks zauzima posebno mjesto u mom životu, on je najvažniji čovjek u mojoj karijeri. Doveo me kao nepoznatog mladog igrača, bio sam samo još jedan talentovan klinac, ali on me naučio sve bitne stvari i dao mi priliku da igram u jednom od najvećih klubova na svijetu. On je sigurno i jedna od najbitnijih osoba u mom životu. Radio sam sa Fergusonom nekoliko godina i mogu reći da je zaslužio sve što je postigao. On puno radi, jako je inteligentan i ima puno iskustva", bio je Ronado pun hvale za Škota.

Dvadesetšestodišnji Portugalac odbio je da uporedi Fergusona i svog sadašnjeg trenera Žoze Murinja.

"Teško je procijeniti razlike i upoređivati ih. Obojica su posebni, ali imaju drugačije vizije, ideje i za mene su njih dvojica bez sumnje najbolji na svijetu u svom poslu", smatra Portugalac.

Bonus video: