Minimalac Petrovca protiv Dečića

"Zasluženo smo poveli u prvom poluvremenu, a mali pad u igri zbog umora bio je vidljiv u nastavk", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.
77 pregleda 0 komentar(a)
Dzembo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dzembo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2011. 09:48h

Sa fudbalerima Petrovca ove sezone očigledno nema šale. Izabranici Milorada Malovrazića stigli su do nove i zaslužene trojke u šampionatu protiv blijede ekipe Dečića. Mali pad u igri izazvan stalnim ritmom mečeva srijeda - subota nije rezultatski koštao domaćina. Prevagu je odnio 6. gol najboljeg strijelca Petrovca u dosadašnjem dijelu šampionata Nenada Jovanovića koji je još jednom odlično osjetio igru i iz drugog plana zatresao mrežu nemoćnog Dreševića.

"Znali smo da nas čeka teška i borbena utakmica i da ćemo morati da budemo na visni zadatka protiv ekipe koja je defanzivom pokušala da stigne do pozitivnog rezultata. Zasluženo smo poveli u prvom poluvremenu, a mali pad u igri zbog umora bio je vidljiv u nastavku. Srećom pa dolazi pauza, koju ćemo iskoristiti da osvježimo fudbalere", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Najavu osvajanju novih bodova domaći su imali već na startu. Ubacivanje Graovca dobro je ispratio defanzivac Mikijelj ali njegov drop-kik nije pronašao metu. U 15. minutu postignut je, na kraju će se ispostaviti, i gol odluke. Još jedna lijepa akcija po lijevoj strani, centaršut Muhovića, odbrana Dečića je zaspala a neumoljiv strijelac iz drugog plana bio je Jovanović.

"Nismo bili na nivou nekih ranijih partija i kada se sve sabere domaćin je zasluženo stigao do trijumfa. Ništa nam nije išlo na sredini terena i to je samo neki od parametara neše loše predstave", naglasio je pomoćni trener Dečića Fuad Krkanović.

Šef struke gostiju Božo Vuković pokušao je na samom startu nastavka dvostrukom izmjenama Vučković - Adžović i Kladnik - Milić da promijeni ritam ali su blizu novog gola ipak bliži Petrovčani. Igrao se 47. minut, Živković je pokušao da uposli Muhovića koji je za djelić sekunde zakasnio na dobro ubacivanje. Sve što su gosti uradili, uradili su preko iskusnog defanzivca Ajkovića koji u dva navrata sredinom drugog poluvremena nije uspio da zatrese mrežu nezaposlenog Popovića.

Petrovac – Dečić 1:0

Petrovac – Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Darko Kovačević (Golubovci). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Željko Vujičić (Herceg Novi). Strijelac: Jovanović u 15. minutu. Žuti kartoni: Mikijelj, Graovac, Jovanović, Marković (Petrovac), Živković, Adžović (Dečić).

Petrovac: Popović 6,5, Mikijelj 7, Graovac 6,5, Grbović 7, Mihailović 6,5, Golubović 7, Šofranac 6,5, Muhović 6,5 (Marković), Jovanović 7,5, Zvicer 6,5 (Nikezić), Živković 6,5 (Mrvaljević).

Dečić: Drešević 6, Popović 6, Ajković 6,5, Radulović 6, Gutić 6, Vučković 6 (Adžović 6), Nuhodžić 6, Živković 6, Kladnik 5,5 (Milić 6), Đukić 6, Đoković 6.

Bonus video: