Mogren prekinuo post kod kuće

"Ako su tačni rezultati koje sam upravo čuo, opet smo se vratili u život", neposredno nakon meča bilo je ozareno lice Brana Milačića.
0 komentar(a)
VUJOVIĆ, Foto: Radoje Milić
VUJOVIĆ, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 06.11.2011. 10:21h

Lovćen je igrao za „lijepe oči“, a Mogren za ljepše golove. U sudaru rutinirane praktičnosti sa rastrčanom, ali nekonkretnom mladeži sa Obilića poljane, „žuti“ su prevarili semafor (samo figurativno, jer ga na Lugovima nema) i rezultatski bolje prošli nego što su odigrali. Tako je branilac titule prvi put od 27. avgusta (!) pobijedio u Budvi i sada opet drži na oku vodeći tandem Budućnost - Rudar.

"Ako su tačni rezultati koje sam upravo čuo, opet smo se vratili u život", neposredno nakon meča bilo je ozareno lice Brana Milačića.

Od četvorice bivših igrača Lovćena koji su na Lugovima nosili žuti dres, najmanje emocija prema nekadašnjem klubu pokazao je Nikola Vujović – u 15. minutu otvorio se po lijevoj strani, iskoristio pravovremeno dodavanje Ranđelovića i prvu šansu na meču pretvorio u svoj peti prvenstveni pogodak.

Lovćen je, silom prilika, od šoka morao da se oslobađa ofanzivom, koja je svoj najintenzivniji period doživjela između 28. i 31. minuta, a zajednička karakteristika šuteva Radovića, Ćetkovića i Pejakovića je da nisu primorali čuvara mreže Šćekića da interveniše. Akcija iz reda onih izglednih, viđena je, ipak, na drugoj strani – Vujović je bio jači u duelu sa prezimenjakom Nenadom, poslao loptu pored golmana Bajkovića, koga je pred mrežom odmijenio Ćetković

„Idemo naprijed, svejedno nam je izgubili 1:0 ili 2:0!“ - podizao je golgeter Lovćena Ivan Jablan moral svojih saigrača, koji su u posljednjih 20 minuta učestali boravke na polovini šampiona. „Crveni“ nisu imali šta da izgube, a umalo da profitiraju od kontre u 70. minutu, kada je Stevović konačno omogućio Šćekiću da zaradi dnevnicu.

Deset minuta kasnije, kapiten gostiju Luka Mirković je šutirao sa ivice šesnaesterca i zakačio Kapisodu, nemoćni Šćekić je ostao zaleđen na liniji, ali je lopta za koji centimetar preskočila prečku. U narednim minutima, Cetinjani su stanje u defanzivnim redovima Mogrena podigli do nivoa panike. Mreža se i zatresla, ali na suprotnoj strani – četiri minuta prije isteka devedesetog Ćulafić se nametnuo kao asistent sa desne strane uputivši loptu ka Ranđeloviću, koji ga nije mogao iznevjeriti...

"Mislim da smo većim tokom meča bili ravnopravan rival. Imali smo svoje šanse i nismo ih realizovali, za razliku od Mogrena", konstatovao je kapiten Lovćena Luka Mirković.

Mogren – Lovćen 2:0

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Strijelci: Vujović u 15. i Ranđelović u 86. minutu. Žuti kartoni: Šćekić, Radišić, Simović (Mogren), Ćetković, N. Vujović (Lovćen).

Mogren: Šćekić 6,5, Kapisoda 6, Simović 6,5, Batak 6,5, Radišić 6, Mirković 6,5, M. Zec 6,5 (Ćulafić 6,5), Bakić 6, Đorđević (Tatar 6), Vujović 7 (Pržica), Ranđelović 7.

Lovćen: Bajković 6, N. Vujović 5,5, Stanojević 5,5, Ćetković 6, Mirković 6, Kaluđerović 6, A. Pejaković 6 (Ćeranić), I. Pejaković 6, Radović 5,5 (S. Vujović), Stevović 6 (Banović), Jablan 6.

Bonus video: