Teško ide bez napadača

"Puno šansi smo promašili, pa kad toliko promašimo, onda nemamo čemu da se nadamo. Žalimo za dva ispuštena boda, ali idemo dalje", kazao je trener Rudara Dragan Radojičić.
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.11.2011. 23:10h

Iznenađenje pod Golubinjom - Sutjeska je odnijela bod. Uz potpunu dominaciju domaćih igrača, ali i ogromnu želju i borbenost gostiju, mreže su na kraju mirovale. Ispostavilo se da Pljevljaci nisu mogli da nadomjeste odsustvo napadača, povrijeđenog Nenada Stojanovića i odsustnog Ivice Jovanovića (na probi u Koreji), pa su Nikšićani zahvaljujući požrtvovanoj igri, a malo i sportskoj sreći, ostvarili cilj.

Rudar je tako propustio šansu da ostane sam na čelu tabele, ali i imao sreću da najveći rival za titulu, Budućnost, takođe odigra neriješeno na svom terenu. Mrtva trka za jesenju titulu nastavlja se sa istih pozicija, ali uz prijetnu Zete i Mogrena...

"Iako smo bili bez dva ključna igrača, to nije i ne može da bude opravdanje. Pokušavali smo, jurili i stvarali šanse, ali nismo uspjeli da postignemo gol. Fudbal je to. Puno šansi smo promašili, pa kad toliko promašimo, onda nemamo čemu da se nadamo. Žalimo za dva ispuštena boda, ali idemo dalje", pomalo razočarano prokomentarisao je poslije utakmice šef stručnog štaba Rudara Dragan Radojičić.

Početak je nagovještavao sasvim drugačiji ishod. Šansa Brnovića u drugom minutu (dobra intervencija golmana Lakićevića), u devetom udarac Miroja Jovanovića iz povoljne pozicije, pa tri uzastopna kornera za prvih 15 minuta, nisu bili dovoljni za gol Rudara. Najbolju šansu u prvom dijelu utakmice nije iskoristio Jovanović. Igrao se 19. minut, dobra akcija Jovanovića i Nestorovića, lopta je došla do Jovanovića koji sa 15 metara dobro šutirao pod prečku, ali je Lakićević izvanredno intervenisao i izbacio loptu u korner.

I nastavak utakmice protekao je u dominaciji Rudara. Šanse su se ređale jedna za drugom, prvo Jovanovića (48, 50. minut), pa Igumanovća (60. minut), ali u svim tim situacijama kao pobjednici su izlazili borbeni igrači Sutjeske ili juče odlični golman Lakićević. On se proslavio u 73. minutu kada je odličan šut Vlahovića izbacio u korner. Petnaest kornera za Rudar, potpuna terenska inicijativa, igra sa tri špica posljednjih 15-ak minuta nisu bili dovoljni protiv stamene odbrane Sutjeske.

"Rival je bio ubjedljivo bolji tokom cijele utakmice - iskren je bio pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković. - Promašili su svoje šanse kojih je zaista bilo mnogo i sreća je bila na našoj strani. Došli smo da se odbranimo i uspjeli smo. Osvojeni bod za nas je veliki kao kuća. Čestitam Rudaru na muškoj i fer igri i želim im da osvoje ovo prvenstvo".

Rudar - Sutjeska 0:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Slavko Milošević (Cetinje). Žuti kartoni: Alić, Ivanović (Rudar), Radović, Lakićević (Sutjeska).

Rudar: Mijatović -, Popović 6, Nestorović 6, Alić 6, Adžić 6, Radusinović 5,5 (Nerić 6), Brnović 6, Vlahović 5,5 (Mrdak), Igumanović 5,5 (Frančisković), Ivanović 6, Jovanović 5,5.

Sutjeska: Lakićević 7,5, Kosović 6, Nikolić 5,5 (Lončar 5,5), Marković 5,5 (Spasojević), Krivokapić 7, Zogović 7, Stijepović 7, Radović 5,5, Marić 5,5, Dževerdanovć (Todorović 6,5), Perošević 5,5.

Bonus video: