Zejnilović srušio Mladost

"Postigli smo prvi gol na vrijeme, a poslije drugog pogotka sačuvali prednost i došli do pobjede koja nam mnogo znači", rekao je Slobodan Đukić, trener Berana.
180 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Stela
Berane, Foto: Stela
Ažurirano: 06.11.2011. 08:48h

Beranci su zasluženo osvojili važne bodove protiv Mladosti, koja je napravila previše grešaka da bi se nadala pozitivnom ishodu. Domaćinu je presudio Admir Zejnilović sa dva efektna gola u 36. i 72. minutu.

"Očigledno da smo u krizi igara i rezultata, te da je pojedincima potreban duži odmor. Način na koji primamo golove je za dublju analizu. Poznato je, međutim, da imamo puno personalnih problema. Imali smo i problema u realizaciji, Rašović i Šofranac su mogli da postignu golove", kazao je Vladan Tomić, pomoćni trener Mladosti.

Utakmica je bila od starta otvorena, a gosti prvi zaprijetili - Lalević je već u 4. minutu dobro izveo “slobodnjak”, ali je Marčelja bio dobro postavljen. Uzvratio je Đurišić, koji je u 9. minutu izblokiran, dok je dva minuta kasnije njegov dobar pokušaj završio pored stative. Najbolju priliku da dovede domaćina u vođstvo propustio je Šofranac, koji je poslije centaršuta Raičevića iz “skraćenog kornera” natrčao na ubačenu loptu, zahvatio je glavom i pogodio prečku.

Gosti su poveli nakon lijepe akcije - Bojović je iz sredine proigrao Lalevića, kapiten Berana produžio loptu do Zejnilovića, a ovaj efektno pronašao suprotan ugao Marčeljinog gola. Iako je stihijski napadao, domaćin je, ipak, imao nekoliko šansi i u nastavku - golman gostiju Aković bio je uspješniji od Rašovića u 53. minutu, potom je Šofranac lobom prebacio gostujućeg golmana, ali je Lutovac intervenisao ispred gol-crte.

Meč je odlučen u 72. minutu, kada je Zejnilović poslije asistencije rezerviste Raičevića i drugi put odličnim šutem nadmudrio Marčelju. Gosti su, međutim, tada osvojili loptu poslije žustrijeg starta Cimbaljevića nad Mijuškovićem na sredini terena, nakon čega je klupa domaćih energično protestovala. A uzbuđenja su završena kada je nepun minut kasnije Lalević pogodio stativu, dok je na drugoj strani bek gostiju Rugovac zaustavio Rašovića u 81. minutu...

"Ušli smo u meč sa opterećenjem da nam treba makar bod. Ispoštovali smo dogovor, odigrali požrtvovano. Postigli smo prvi gol na vrijeme, a poslije drugog pogotka sačuvali prednost i došli do pobjede koja nam mnogo znači. Potrudićemo se da na što bolji način iskoristimo predstojeću pauzu, jer moramo da osvajamo bodove pred svojim navijačima ", rekao je Slobodan Đukić, trener Berana.

Mladost - Berane 0:2

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 200. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Boban Krstev (Cetinje). Strijelac: Zejnilović u 36. i 72. minutu. Žuti kartoni: Marčelja, Mijušković (Mladost), Rugovac, Vučinić (Berane).

Mladost: Marčelja 6, Tomić - (Pavićević 5,5), Šofranac 5,5, Lakić 5,5, Živković 5, Petrović - (Vučić 5,5), Mijušković 5,5, Savićević 5,5 (Merdović), Đurišić 5,5, Raičević 5,5, Rašović 5.

Berane: Aković 7, Rugovac 6,5, Peličić 6,5, Vučinić 6,5, Lutovac 6,5, Šćekić 6,5, Cimbaljević 6,5 (Isljami), Bojović 6,5 (Milanović), Zejnilović 7,5, Tomović 6,5 (Raičević), Lalević 7.

Bonus video: