Mančester siti slavio, Saviću 90 minuta

Vratio se Van Persi, raspucao se i Arsenal - Holanđanin je u pobjedi nad Vest Bromvičom (3:0) učestvovao sa dva gola i jednom asistencijom.
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta/AP
Arsenal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2011. 18:24h

Teškom mukom, i nakon puno preokreta, Mančester siti je slavio na gostovanju Kvins park Rendžersu i sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala, Mančester junajted.

Domaćin je, naime, vodio 1:0 golom glavom Botrojda, a nakon što su Džeko i Silva po kratkom postupku preokrenuli na 1:2, Helguson je 20 minuta prije kraja, takođe glavom, uveo utakmicu u neizvjestan finiš.

Ipak, Jaja Ture je samo četiri minuta kasnije nakon centaršuta Kolarova donio „građanima” veliku pobjedu.

Stefan Savić igrao je od početka, prvi put u Premijer ligi, i baš kao protiv Viljareala u srijedu, kompletirao svih 90 minuta.

Crnogorski reprezentativac opet je bio dobar sa loptom na zemlji, ali je i prvi put upoznao težu stranu engleskog fudbala - bitku u vazduhu. Izgubio je duel sa Botrojdom kod prvog gola domaćina, mogao je i kod drugog dobro da interveniše. Ako se, međutim, zna da je i Nemanji Vidiću trebalo makar pola godine da se adaptira na engleski fudbal, jasno je da je Savić na pravom putu.

Prije sitija, Mančester junajted je duel sa Sanderlendom riješio autogolom svog nekadašnjeg fudbalera Vesa Brauna.

Ser Aleks Ferguson danas slavi 25 godina na klupi „đavola”, a klub je objavio da će sjeverna tribina na „Old trafordu” da nosi ime po legendarnom Škotu. Utakmica sa Sanderlendom mu je 1.409. na klupi najtrofejnijeg britanskog kluba.

Vratio se Robin van Persi, raspucao se i Arsenal - Holanđanin je u pobjedi nad VBA (3:0) učestvovao sa golom i dvije asistencije. Upisali su se i Vermalen i Arteta.

Čelzi je golom Frenka Lamparda slavio na "Ivud parku" protiv Blekburna, u čijim redovima je Simon Vukčević cijeli meč presjedio na klupi.

Liverpul je na svom terenu odigrao razočaravajućih 0:0 protiv Svonsija, dok je Njukasl i protiv Evertona nastavio ubitačan niz.

KPR - Mančester siti 2:3

Botrojd 28, Helguson 69 - Džeko 43, Silva 52, Ture 74.

Arsenal - Vest Bromvič 3:0

Van Persi 22, Vermalen 39, Arteta 74.

Aston Vila - Norič 3:2

Bent 30, 62, Agbonlahor 48 - Pilkington 25, Morison 77.

Blekburn - Čelzi 0:1

Lampard 51.

Liverpul - Svonsi 0:0

Mančester junajted - Sanderlend 1:0

Braun 45+1 (autogol).

Njukasl - Everton 2:1

Heitinga 12 (autogol), Tejlor 29 - Rodvel 45+2.

Nedjelja:

Vulvs - Vigan

Bolton - Stouk

Fulam - Totenhem

Bonus video: