Budućnosti samo bod: Šteta nije bila potpuna

Budućnost razočaravajući bod protiv Bokelja (1:1). Šteta nije bila potpuna jer je i Rudar odigrao mršavih 0:0 sa Sutjeskom, pa su Podgoričani i dalje prvi
113 pregleda 0 komentar(a)
Rotković, Foto: Savo Prelević
Rotković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.11.2011. 17:29h

Ako Budućnost i četvrtu godinu zaredom ostane bez trofeja, a kako ova sezona podsjeća na sve ranije ne bi ni bila senzacija da se to dogodi, okriviće tri utakmice koje je odigrala sa Bokeljom u prvoj polusezoni.

Opet su Kotorani, čiji su navijači zovu beštije, bili "crna beštija" za podgorički klub. Nakon pobjede od 3:0 u Kupu, te bloka u revanšu kroz koji Budućnost nije mogla više od 2:0, ekipa Slobodana Draškovića usporila je lidera i u prvenstvu, na njenom stadionu i bez četiri standardna prvotimca.

I ne bi bilo ništa neuobičajeno da Kotorani ove sezone u 13 kola nisu sakupili samo osam bodova, da nisu pretposljednji u prvenstvu, a da nisu u Kupu odmah nakon eliminacije Budućnosti ispali od drugoligaša. Ali, ove stvari i više govore o podgoričkom, nego o kotorskom timu...

"Više bih volio da smo te bodove osvajali protiv direktnih konkurenata za opasnak, na protiv lidera. Ali, takav je fudbal", prokomentarisao je trener Bokelja Slobodan Drašković.

Da šteta pod Goricom ne bude potpuna, pobrinuo se pljevaljski Rudar, koji baš kao i Budućnost, nije mogao više od boda protiv ekipe koja se bori za opastanak. Četa Miodraga Radulovića tako je ostala virtuelni lider, zahvaljući gol razlici koja se neće računati na kraju ako ekipe budu izjednačene na vrhu...

"Ako ima išta dobro iz ove utakmice, to je da smo ostali prvi i da na treću pauzu idemo kao lideri. Bez obzira što smo očekivali da će to prvo mjesto biti ispraćeno sa bodovnom razlikom", kazao je Radulović nakon meča.

Pod Goricom je danas igran fudbal koji tjera i publiku i menadžere sa stadiona. Igrači Budućnost potcijenili su Bokelj, posebno su ih uspavale najave iz protivničkog tabora da je ovo utakmica iz koje ne očekuju mnogo. Ispadanje iz Kupa očigledno nije bila dovoljna opomena za podgorički tim, jer kako drugačije objasniti podatak da su "plavi" u posljednjih sedam minuta utakmice, kada su vidjeli da je vrag odnio šalu, stvorili više nego u prethodnih 83. Ali, tada nije bilo ni dovoljno sreće, a ni vremena, da se postigne drugi gol.

"Kada poslije tolikog posjeda lopte, toliko šansi, primite gol iz prvog i jedinog šuta protivnika, onda je iz takve utakmice dobar čak i bod. Nisam nezadovoljan ni igrom ni zalaganjem, u finišu smo aktivirali sve napadačke snage koje smo imali, ali rezultat je takav kakav je", prokomentarisao je Radulović, a onda ipak priznao da nije bilo baš sve bajno i sjajno u njegovom timu.

"Kod nekih igrača je došlo do opuštanja i to će se ubuduće sankcionisati rigoroznije".

Mlitav i beskrvan ulazak u meč doveo je do loših reakcija fudbalera Budućnosti čak i u šansama iz kojih su ranije obično padali golovi. Tako su Golubović dva puta, Adrović, a na kraju i Orahovac, propustili dobre prilike za domaćina u prvom poluvremenu. Kotorani su se opredijelili za čuvanje svoje mreže i rijetko išli u napad, a u 29. minutu tražili su penal nakon što je Božović gurnuo Jovanovića.

Iz sivila Budućnosti u prvom poluvremenu, prešlo se na totalnu agoniju u nastavku. Punih pola sata Podgoričani, naime, nisu uspjeli ni da šutnu protivnički gol. Tada je u igru ušao Luka Rotković i za samo 15 minuta prešao put od junaka do tragičara. Prvo je u 75. minutu nakon prodora Flavija i dodavanja Radonjića postigao prvi gol u zvaničnom meču za Budućnost, a onda je nakon što je Bokelj izjednačio, imao matnu situaciju da postane apsolutni heroj, ali je sa pet metara pucao u golmana Petkovića.

Kotorani su u međuvremenu maltene prvi pravi prelazak na protivničku polovinu, te olčiglednu uspavanost defanzivaca Budućnosti, iskoristili da izjednače na 1:1. Banda je prošao po lijevoj strani, lopta je plesala uz gol-aut liniju, odigrao povratnu loptu za Jovanovića koji je rezantnim šutem šokirao stadion.

Uzalud je bila totalna dominacija i napokon konkretna igra Budućnosti u finišu. Dva dobra šuta Flavija iz daljine završila su tik iznad prečke, zicer je imao Rotković, potom u Nikač, u gostujućem šesnaestercu bilo je "spasavaj se ko može", ali su Kotorani ipak izdržali...

"Imali smo sreće. Vjerujem da će nam ovaj bod biti dobar podstrek", kazao je trener gostiju Drašković.

Budućnost – Bokelj 1:1

Podgorica – Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Dejan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica) i Vladan Todorović (Nikšić). Strijelci: Rotković u 75. minutu za Budućnost, Jovanović u 77. minutu za Bokelj. Žuti kartoni: Đikanović, Rotković (Budućnost), I.Pavićević, Bučanin (Bokelj).

Budućnost: Agović -, Božović 5,5, Đikanović 5,5, Peković 5,5, Radunović 5,5, Flavio 6, Bošković 5,5, Golubović 5,5 (Rotković 6,5), Orahovac 6 (Nikač), Radonjić 6, Adrović 5,5 (M.Vukčević).

Bokelj: Petković 7, V. Pavićević 6, Bučanin 6, Arsenijević 6, Buzdovan 6, Junčaj 5,5, Radenović 5,5, Banda 6 (Kaluđerović), I.Pavićević 5,5, Stojanović 5,5 (N.Kašćelan), Jovanović 6,5.

Bonus video: