Stevan Jovetić je spreman da postane simbol Fiorentine

Svojom lojalnošću i željom da ostane u Fiorentini “kupio” je navijače. Nakon napornih priprema, Jo Jo je sezonu počeo u dobroj formi
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 11:45h

Crnogorski reprezentativac i prvotimac italijanske Fiorentine Stevan Jovetić se nakon povrede vratio na fudbalsku scenu i odmah pokazao svoje umijeće. Portal TheHardTackl koji se bavi najprestižnijim fudbalskim klubovima i igračima je na svojim stranama posvetio prostora "čudu od djeteta", i prognozirao mu još uspješniju sezonu u Seriji A.

Portal "Vijesti" prenosi komentar Kumar Šivama, sportskog novinara TheHardTackle-a.

Početak novog ciklusa je ono čemu se igrač i navijači zapravo nadaju. Bilo je sve spremno za značajnu ulogu Stevana Jovetića pod trenerskom palicom Siniše Mihajlovića prošle sezone, ali je povreda ligamenta desnog koljena učinila svoje i “isključila” ga sa terena tokom cijele sezone.

Fudbalski počeci

Jovetić je vrlo rano pokazao neosporan talenat. Kao član Partizanovog podmlatka, debitovao je sa samo 16. godina, i u utakmici Kupa UEFA, protiv hrvatskog Zrinjskog, napravio het-trik.

Jovetić je vrlo rano pokazao neosporan talenat

Sa 18. godina preuzeo je kapitensku traku od veznog igrača Dormunda Antonia Rukaviana, i tako postao najmlađi kaiten u istoriji kluba. Nakon špekulacija o zainteresovanosti Mančester junajteda i Real Madrida za mladog crnogorskog fudbalera, Jovetić odlučuje da pređe u Fiorentinu.

Senzacija Serije A

Mladom crnogorskom napadaču je trebalo malo vremena da zasija u italijanskoj Seriji A. Nakon što je čvrsto zauzeo svoje mjesto u timu i osvojio navijače Viole, Jovetić je pokazao svoju fudbalsku veličinu u utakmicama protiv Liverpula i Bajern Minhena, kada je u šest utakmica Lige šampiona postigao pet golova. Sezonu je završio sa 12 pogodaka i osam asistencija.

Mladom crnogorskom napadaču je trebalo malo vremena da zasija u italijanskoj Seriji A

U tom trenutku, Jovetić postaje fudbalska tinejdžerska senzacija. Negiranje priča o svom prelasku u velike klubove i poređenja sa Mesijem i Bađom su postali svakodnevnica za Jo Jo.

U avgustu 2010. Jovetić je na treningu povrijedio ligamente, morao je biti operisan dva puta, a mjeseci rahabilitacije su ga dijelili od ponovnog izlaska na teren.

Najbolji nakon “Božanskog konjskog repa”

Navijači Fiorentine vjeruju da je Jo Jo najbolji fudbaler koji je nosio dres kluba nakon Roberta Bađa, igrača koji je jednako poznat po svojim vještinama na terenu i specifičnoj frizuri.

Sposoban da igra na lijevoj strani ili kao napadač, Jovetić predstavlja pravu opasnost za protivnički tim.

Kao fantastičan dribler čini da odbrana protivnika odmah promijeni tempo. Njegova tehnika i kontrola lopte ga čini kompletnim igračem.

Spreman da postane simbol Fiorentine

Bilo na terenu ili van njega, Jovetić je zvijezda.

Svojom lojalnošću i željom da ostane u Fiorentini “kupio” je navijače. Nakon napornih priprema, Jo Jo je sezonu počeo u dobroj formi.

U utakmici protiv Parme(3-0), postigao je dva gola, i asistirao prilikom trećeg. Potom su uslijedili sjajni udarci u duelu sa Kataniom, i izjednačavajući gol protiv Juventusa.

Jovetićeva sposobnost da postigne pogodak i njegova kreativnost dokazuje da on igra više centralno, i da je u potpunosti uključen u igru. Biće interesantno vidjeti da li Mihajlović ima smjelosti da prorijedi sredinu terena i u napad krene sa dva igrača.

Ipak, najbitnije je da se “čudo od djeteta” oporavilo i vratilo spremno da ponovo zasija u Seriji a.

Jo Jo je spreman da postane Fiorentinin simbol.

Bonus video: