Vlahović: Nikog ne potcjenjujemo

"Zaista mislim da pobjeda ne može da nam izmakne, iako su u fudbalu iznenađenja uvijek moguća" kazao je kapiten Rudara
0 komentar(a)
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.11.2011. 18:53h

Zadatak u Kupu je obavljen na pravi način, polufinale je obezbijeđeno, Mogren arhiviran, pa Pljevljaci već polako projektuju novi cilj. A on ukratko glasi – borba za jesenju titulu. Trka sa Podgoričanima biće interesantna, a da bi bila ravnopravna, pobjeda protiv Sutjeske pod Golubinjom se podrazumijeva i ne smije doći u pitanje.

A sudeći po položaju na tabeli, trenutnoj formi i kvalitetu, sve drugo osim sigurnog trijumfa Rudara predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

"Zaista mislim da pobjeda ne može da nam izmakne, iako su u fudbalu iznenađenja uvijek moguća. Međutim, ova ekipa Rudara nikog ne potcjenjuje, sve rivale maksimalno poštuje i uvažava, protiv svih uvijek igra punom snagom i takav pristup nam i donosi rezultate. Protiv Mogrena u srijedu neki prvotimci su se odmorili, neki momci sa klupe dobili priliku da malo više igraju, pa svi zajedno osvježeni i relaksirani, puni samopouzdanja, jedva čekamo da još jednom obradujemo navijače.

Ponoviću, Sutjeska sa svojom mladom ekipom zna da bude neugodna, kraj Bistrice su nas pošteno namučili, ali ovog puta očekujem da sa manje problema osvojimo nova tri boda. Ipak se igra na našoj travi, a Rudar je tu neumoljiv - najavljuje kapiten Nedeljko Vlahović, koji se u međuvremenu oporavio od lakše povrede i zauzeće svoje mjesto u veznom redu.

Ono što bi, možda, moglo da poremeti „rudare“ je činjenica da će napadački dio tima biti prilično „promiješan“, prije svega zbog odsustva dva najbolja strijelca.

Naime, Ivica Jovanović je u Južnoj Koreji, a iskusni Stojanović van stroja zbog problema sa zadnjom ložom, pa će trener Dragan Radojičić morati da traži neka druga rješenja u špicu. Kako god, Pljevljaci su opet apsolutni favoriti. Ostaje samo da to sa papira prenesu na teren.

A nakon pobjede u Kotoru, Sutjeska će pokušati da napravi iznenađenje u Pljevljima. Zadatak, doduše, neće biti nimalo lak, jer je Rudar u jesenjoj sezoni nebrojeno puta dokazao da s pravom gaji šampionske ambicije.

"Očekuje nas težak zadatak protiv pretedenta za najviši plasman. Rudar je u dosadašnjem dijelu šampionata dokazao da ima tim za najveće domete. Međutim, pokušaćemo požrtvovanom igrom da se suprotstavimo Pljevljacima. Jasno je da nam neće biti lako, ali ne predajemo se unaprijed.

U prošlom kolu slavili smo u Kotoru, pa sada možemo mirnije da odigramo sjutrašnji meč. Nadam se da ćemo do kraja polusezone zabilježiti još jednu pobjedu na strani, kako bismo donekle nadoknadili izgubljeno na domaćem terenu" kazao je bek Nikšićana Nemanja Kosović.

Zbog parnih kartona pravo nastupa nema ofanzivac Andrija Pejović.

RUDAR - SUTJESKA

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Milovan Milačić (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić, Slavko Milošević (Cetinje). Početak u 13.30 časova.

Rudar (4-4-2): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Alić, Adžić - Useni, Vlahović, Brnović, Igumanović - Ivanović, Mrdak.

Sutjeska (4-2-3-1) Lakićević - Kosović, Radović, Zogović, Krivokapić - N. Dževerdanović, Marić - Nikolić, Spasojević, Todorović - Marković.

Bonus video: