Budućnost protiv Bokelja: Sada ne jure četiri razlike

"Definitivno je da smo bolja ekipa, ali moramo da budemo oprezni, nije baš ni da je Bokelj loš", kaže vezista Budućnosti Dragan Bošković.
0 komentar(a)
budu-bokelj_1, Foto: S.PRELEVIĆ
budu-bokelj_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 05.11.2011. 01:36h

Budućnost je prije 40 dana pokušala u revanšu Kupa da pobijedi Bokelj sa četiri razlike. Nije uspjela, sada je u prvenstvu čeka znatno lakši posao. Podgoričanima je, naime, dovolja i najobičnija pobjeda kako bi sa Rudarom nastavili mrtvu trku za jesenju titulu.

"Bokelj nas je eliminisao iz Kupa, ali ta priča je prošlost. Posvećeni smo prvenstvu, želimo da pobjedom potvrdimo prvo mjesto i odemo na pauzu, onda se na miru spremimo za derbi sa Zetom", kazao je pomoćni trener Budućnosti Goran Perišić, juče na pres konferenciji.

Ovo je treći uzastopni meč Budućnosti na domaćem stadionu. Pobjeda protiv Mladosti stigla je nakon preokreta, a protiv Grblja nakon što su se gosti do posljednjeg minuta nadali da mogu do 2:2. Ovoga puta, Podgoričani napokon očekuju lakši trijumf. Osim borbe za prvo mjesto, dodatni motiv biće im i šamar u Kotoru (3:0) u prvom meču Kupa.

"Glupo je sada pričati o tri gola iz tri šuta Bokelja, o naših deset zicera, kada na kraju utakmice jednostavno piše 3:0. Rezultat se pamti, sve ostalo pada u vodu. Čekamo Bokelj kao dužnika za eliminaciju iz Kupa i nastojaćemo da im makar malo vratimo za to. Definitivno je da smo bolja ekipa, ali moramo da budemo oprezni, nije baš ni da je Bokelj loš", kaže vezista Budućnosti Dragan Bošković.

A nakon ispadanja iz Kupa, upravo od Bokelja, Podgoričanima je ostalo “samo” da osvoje prvenstvo. Zadatak je puno teži nego što se činilo na početku sezone, jer je Rudar u istom ritmu kao i Budućnost.

"Čeka nas teška borba, Rudar je veliki konkurent, prati nas u stopu, a Zeta i Mogren mogu da se uključe u borbu. Mislim, ipak, da ove sezone imamo realne šanse da osvojimo titulu i ubijeđen sam da nam neće izmaći", dodaje Bošković i objašnjava:

"Mislim da su nam se posložile kockice. Čim si lider, pobjeđuješ i igraš dobro – normalno je da samopouzdanje raste. Vjerujemo u sebe i sigurni smo u ono što radimo. Samim tim pritisak je manji, a i lakše se borimo s njim", zaključuje Bošković.

Budućnost će protiv Bokelja početi bez suspendovanog Nikole Vukčevića. Na teren će Cicmil, vjerovatno kao desni bek, dok bi Draško Božović mogao u sredinu.

Kotorani su s druge strane u teškoj situaciji (dijele posljednje mjesto sa Lovćenom), ali nemaju veliku nadu pred današnje gostovanje pod Goricom.

"Vrlo težak posao, a desetkovani smo neigranjem šestorice fudbalera. Povrijeđeni su Vujović, Predrag Kašćelan, Bojić, Todorović i Donković, dok Videkanić ima parne kartone. No, i da smo kompletni bilo bi teško protiv Budućnosti. Potrudićemo se da se što bolje predstavimo publici, a ostaje da se nadamo da možemo da iznenadimo", rekao je Slobodan Drašković, trener Bokelja.

Budućnost - Bokelj

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Dragan Mijušković (Nikšić). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Vladan Todorović (Nikšić). Početak u 13.30 časova.

Budućnost: (4-4-2): Agović - Cicmil, Đikanović, Peković, Radunović - Flavio, Božović, Bošković, Orahovac - Radonjić, Adrović.

Bokelj (4-4-2): Petković - V. Pavićević, Bućanin, Arsenijević, Buzdovan - Radenović, Banda, Stojanović, I. Pavićević - Junčaj, Jovanović.

Bonus video: