Boateng se povukao iz reprezentacije

U saopštenju koje su prenijeli italijanski mediji navodi se da je Boateng odluku donio jer smatra da igranje za klub i reprezentaciju na visokom nivou utiču na njegovo zdravlje.
0 komentar(a)
Boateng, Foto: Beta/AP
Boateng, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.11.2011. 15:50h

Fudbaler Milana Kevin Prins Boateng odlučio je da više ne igra za reprezentaciju Gane, saopštio je danas Fudbalski savez te zemlje.

U saopštenju koje su prenijeli italijanski mediji navodi se da je 24-godišnji Boateng odluku donio jer smatra da igranje za klub i reprezentaciju na visokom nivou utiču na njegovo zdravlje.

"Igrač je, takođe, kazao da se u cilju da ostane zdrav i spriječi bilo kakvu povredu konsultovao sa porodicom i ljekarima", dodaje se u saopštenju.

Fudbaler Milana je naveo da se nalazi u specijalnom trenažnom programu, zbog kojeg neće više moći da se odaziva na pozive u nacionalni tim.

Boateng je za reprezentaciju Gane odigrao devet utakmica, većinu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, gdje je ta zemlja stigla do četvrtfinala.

On je prethodno igrao za sve mlađe kategorije reprezentacije Njemačke, pošto je rođen u Berlinu.

Prije Milana, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka Italije, Boateng je igrao za Portsmut, Borusiju Dortmund, Totenhem i Hertu.

Bonus video: