Martinović nije kažnjen za tuču sa navijačem

Srpski fudbaler Martinović i njegov saigrač Stanka fižički su se obračunali sa navijačem Dragošem Enačeom, koji je udario fudbalera Steaue Georga Galamaza i slomio mu jagodičnu kost
68 pregleda 0 komentar(a)
Steaua, Foto: Beta/AP/Digi sport
Steaua, Foto: Beta/AP/Digi sport
Ažurirano: 03.11.2011. 15:27h

Komisija za disciplinu rumunske Profesionalne fudbalske lige (LPF) odlučila je da igrači Steaue Novak Martinović i Razvan Stanka ne budu kažnjeni zbog incidenata u Ploeštiju za vrijeme utakmice Petrolul Ploešti - Steaua.

Srpski fudbaler Martinović i njegov saigrač Stanka fižički su se obračunali sa navijačem Dragošem Enačeom, koji je utrčao na teren tokom utakmice i udario fudbalera Steaue Georga Galamaza i tom prilikom mu slomio jagodičnu kost.

Navijač je potom nasrnuo i na ostale fudbalere kluba iz Bukurešta, kada ga je udarcima zaustavio Martinović uz pomoć Stanke.

Komisija je odlučila i da klub iz Ploeštija igra šest utakmica bez publike, i takođe je registrovala utakmicu sa Steauom službenim rezultatom 0:3. Klub je kažnjen i sa 60.000 leja (oko 12.000 eura).

Potpredsednik LPF Florin Gatežan je izjavio da je incident za vrijeme meča, kada je fudbalski huligan utrčao u teren i udario igrača Steaue Georgea Galamaza, "jedinstven slučaj što se tiče razmjera i težine".

On smatra da je donesena "najbolja odluka, a sada treba da sud oštrom kaznom ispuni svoju obavezu i da ubuduće pokaže veću strogost kada se radi o opasnim slučajevima na fudbalskom terenu".

Vlasnik Steaue Điđi Bekali je izjavio da je normalna odluka da igrači njegovog kluba ne budu kažnjeni.

"Nigdje u svijetu se ne može kazniti moralnost. Cio svijet je ocijenio da je moralno to što je Martinović učinio", naveo je Bekali.

Kontroverzni vlasnik rumunskog velikana je ocijenio i da je za Petrolul Ploešti kazna prevelika, jer za incident nije kriv klub.

"Šest utakmica bez publike je mnogo", naveo je Bekali.

Rumunska štampa prenosi da su, za svaki slučaj, žandarmi čuvali Komisiju za disciplinu za vrijeme dok je odlučivala o kaznama.

Poslije incidenta George Galamaz je primljen u bolnicu zbog slomljene

jagodične kosti. Liječenje će trajati 45 dana.

Huligan koji je udario Galamaza je u pritvoru na 29 dana. Konstatovano je da je on bio drogiran kada je ušao na teren za vrijeme meča.

Petrolul je odlučio da sve osobe krive za incident za vrijeme meča sa Steauom doživotno neće imati pravo da uđu na stadion u Ploeštiju.

Cjelokupna rumunska štampa traži primjerne kazne za počinioce nereda na fudbalskim terenima, jer do sada su fudbalski huligani dosta blago prolazili poslije nedozvoljenih postupaka.