Saviću svih 90 minuta, Viljarealu ni šansa

Samo dvije utakmice završene su remijem: Trabzonspor - CSKA 0:0 i Benfika - Bazel 1:1.
0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Beta AP
Stefan Savić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.11.2011. 22:24h

Iz grupe smrti ispao je španski predstavnik - Viljareal. “Madrigalom” je protutnjao Mančester siti, čijom je odbranom svih 90 minuta komandovao crnogorski reprezentativac Stefan Savić. Saigrači iz prednjih linija tima nisu dozvolili našem defanzivcu da se umori, pa “žuta podmornica” nije stvorila ni šansu. Viljareal je i “proslavio” negativni rekord, postao je jedini španski klub sa četiri uzastopna na startu Lige šampiona, ikada. S druge strane, Jaja Ture dva puta, i nestašni Baloteli pogađali su protiv desetkovanog španskog predstavnika.

Derbi je u istoj grupi odigran na “Alijanc areni”, a Bajern je uprkos ranom i ubjedljivom vođstvu (3:0) morao da strahuje do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ipak, junak pobjede je fantastični Mario Gomes, koji je do poluvremena upisao het-trik, Na drugoj strani raspoložen je bio Frederiko Fernandez, sa dva pogotka, ali je Bajern izdržao nalete Napolitanaca do kraja, a u posljednjim minutima Gomes je imao šansu za četvrti pogodak. Tek, Bajern je ovom pobjedom došao na bod od eliminacione faze.

Inter po notama starih majstora

A Inter je i u drugom okršaju bio uspješniji od Lila. “Nerazuri” su brzo došli u vođstvo zahvaljujući sjajnom skoku Samuela nakon kornera Snajdera. Prednost je duplirao Milito, poslije dodavanja kapitena Zanetija da bi De Melo u finišu samo uspio da ublaži poraz francuskog predstavnika. Lil je bio lišen pomoći našeg halfa Marka Baše, koji je pauzirao zbog povrede ramena.

U istoj grupi B, Trabzonspor je kod kuće odigrao bez golova sa moskovskim CSKA. U poprilično izjednačenom duelu, “armejci” su uzeli bod iako su posljednjih 20 minuta odigrali sa igračem manje, nakon isključenja Dumbije.

Đavoli po planu

Mančester junajted je imao lak posao protiv rumunskog Ocelula, pošto je Valensija pogodio već na samom startu. Do kraja je pogodio još samo Runi u finišu utakmice. Za razliku od prvog međusobnog duela u Bazelu, Benfika nije uspjela da osvoji tri boda na svom “La lušu”. Iako su “orlovi” rano, stvari je u egal doveo Benjamin Hugel u 64. minutu. Bazel je tako ostao u trci za jedno od dva prva mjesta u grupi C.

Ronaldo vraća dugove

Dugo je Lion bio crna beštija za “kraljevski klub”, koji se sada nemilosrdno sveti na čelu sa Murinjom. Nakon prošlogodišnje eliminacije “lavova”, Real je i ove godine pod palicom Portugalca u grupi D upisao dvije rutinske pobjede. Nakon madridskih 4:0, sinoć je rezultatska razlika bila prepolovljena, 2:0 na “Žerlanu”. Oba gola postigao je Kristijano Ronaldo, i to iz prekida. Prvi nakon slobodnjaka sa 18 metara bio je 900. Realov u evrokupovima, a drugi iz penala 100. za popularnog CR7 u dresu “kraljevskog kluba”. Real je jedini klub u Ligi šampiona sa 100-postotnim učinkom i već je u drugoj fazi. Dinamo je i dalje bez postignutog gola u Ligi šampiona, pošto je na “Amstrdam areni” primio poker golova. “Kopljanici” su bili neumoljivi protiv neravnopravnih “modrih”, a i pr je igrao posljednjih pola sata.

Rezultati

Grupa A

Bajern – Napoli 3:2 (3:1)

Gomez 17, 23, 41 - Fernandez 45, 79.

Viljareal - Mančester siti 0:3 (0:2)

Jaja 30, 71, Baloteli 45+2.

Tabela: Bajern 10, Mančester siti 7, Napoli 5, Viljareal 0.

Grupa B

Trabzon – CSKA 0:0

Inter – Lil 2:1 (1:0)

Samjuel 18, Milito 65 – De Melo 83.

Tabela: Inter 9, CSKA 5, Trabzon 5, Lil 2.

Grupa C

Mančester junajted – Ocelul 2:0 (1:0)

Valensija 8, Runi 87.

Benfika – Bazel 1:1 (1:0)

Rodrigo 4, Fraj 64.

Tabela: Benfika 8, Mančester junajted 8, Bazel 5, Ocelul 0.

Grupa D

Lion - Real Madrid 0:2 (0:1)

Ronaldo 24, 69 (penal)

Ajaks - Dinamo Zagreb 4:0 (2:0)

Van der Vil 20, Sulejmani 25, De Jong 64, Lodeiro 90+2.

Tabela: Real 12, Ajaks 7, Lion 4, Dinamo 0.

Bonus video: