Saopštenje Milana: Kasano je imao blaži moždani udar, slijedi operacija

Kasano će da bude operisan nakon čega ga čekaju mjeseci rehabilitacije. Makar po prvim procjenama, karijera mu nije dovedena u pitanje
0 komentar(a)
kasano, Foto: Reuters
kasano, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2011. 14:36h

Milan je izdao toliko iščekivano saopštenje o stanju Antonija Kasana i u njemu je pisalo ono što su italijanski mediji i prethodnih dana pisali - fudbaler je imao blaži moždani udar i ubrzo će da bude operisan.

"Trebalo je nekoliko dana da se obave detaljne analize. Antonio će narednih dana da ima rutinsku operaciju srca nakon čega ga čeka period oporavka. Očekuje se da za sportske aktivnosti bude spreman za nekoliko mjeseci", saopšteno je iz Milana.

Tako je misterija otklonjena i, makar po prvi procjenama, Kasanova karijera nije dovedena u pitanje.

Međutim, gotovo je izvjesno da neće da bude spreman za Evropsko prvenstvo u junu naredne godine.

Kasano je ovu sezonu počeo odlično - u Seriji A je postigao dva gola i imao čak sedam asistencija.

U većini utakmica je bio standardan, a posljednji meč u prvenstvu je igrao 17 minuta protiv Rome na "Olimpiku". Nakon te utakmice, na putu za Milano, suočio se sa zdravtsvenim problemima koji će da ga odvoje sa terena.

Italijanski mediji su istakli da se Kasano osjeća dobro i da je danas imao nekoliko posjeta. Između ostalih, za njegovo zdravlje su se raspitivali Zlatan Ibrahimović, kapiten Masimo Ambrozini, potpredsjednik Milana Adrijano Galijani, bivši igrač Milana Stefano Eranio, kao i supruga Franćeska Totija Ilari Blazi.

Podršku Kasanu dao je i Dijego Armando Maradona, koji je italijanskim medijima poslao pismo.

"Tvoj karakter i ljubav ljudi koji te okružuju pomoći će ti da prevaziđeš ovu tešku situaciju. Nadam se da ćeš se uskoro vratiti na teren, jer fudbalu su potrebni igrači koji imaju karakter i talenat kao ti", napisao je Maradona.

Bonus video: