Real za četvrtu pobjedu, Dinamo za prvi gol

Tri puta je Real gubio na gostovanju Lionu, uvijek bez postignutog gola, sve dok Karim Benzema prošle sezone konačno nije razbio maler
66 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.11.2011. 09:28h

Fudbaleri Real Madrida pokušaće večeras na “Žerlanu”, gdje su obično prolazili kao bosi po trnju, da zabilježe četvrtu uzastopnu pobjedu i rezervišu kartu za osminu finala. Naravno, kao prvoplasirani u grupi.

Tri puta je Real gubio na gostovanju Lionu, uvijek bez postignutog gola, sve dok Karim Benzema prošle sezone konačno nije razbio maler.

"Prošle sezone smo prvi put eliminisali Lion. Sada nije nokaut faza, ne možemo da ih eliminišemo ponovo, ali možemo da ih drugi put pobijedimo", kazao je Žoze Murinjo, čiji je tim prije 14 dana na svom terenu slavio sa 4:0 i pokazao Lionu kako stoje stvari.

"Želimo da dobijemo i da završimo priču, u smislu plasmana u osminu funala", dodao je Portugalac, koji ne računa na lakše povrijeđene Kaku, Marsela i Arbelou.

Real je prvi na tabeli sa devet bodova, dok Ajaks i Lion imaju po četiri i bore se za drugu poziciju. Dinamo je posljednji bez boda i postignutog gola.

"Valjda noćas promijenimo stvari", izjavio je trener Dinama Krunoslav Jurčić uoči gostovanja Ajaksu na “Amsterdam areni”.

Najbolji strijelac Dinama, crnogorski reprezentativac Fatos Bećiraj, najavljen je u prvoj postavi. Nekadašnji napadač Budućnosti vrijebaće šansu da postane prvi fudbaler Dinama koji je ove sezone pogodio u Ligi šampiona.

Nakon večerašnjih mečeva u grupi A biće poznati ko je bliži osvajanju drugog mjesta, Napoli ili Mančester siti.

“Građani” gostuju Viljarealu, nadaju se pobjedi, ali i porazu Napolija u Minhenu. U Mančesteru je, međutim, glavna tema fudbaler koji neće igrati večeras - Karlos Tevez.

"Ponudiću mu drugu šansu, pod uslovom da se izvini fudbalerima i meni za ono što je uradio protiv Bajerna", izjavio je Roberto Manćini, koji je rekao da Argentinca ne želi više u timu nakon što je u Minhenu odbio da uđe u igru.

Bajern ima sedam bodova, Napoli pet, Mančester siti četiri, dok je Viljareal posljednji bez boda.

"Napoli je vrlo teška ekipa. Igra u sistemu sa kakvim se još nismo sreli u Bundes ligi", izjavio je Toni Kros iz Bajerna.

Napolitanci su u dilemi - čemu dati prioritet, Ligi šampiona ili Seriji A.

"Trenutno smo fokusirani na Bajern, ali nije lako trajati na oba fronta.

Inter bi pobjedom protiv Lila završio posao, a šansu da naprave ključni korak ka drugoj fazi imaju Mančester junajted, koji čeka Ocelul, i Benfika koja igra sa Bazelom.

GRUPA A

Bajern - Napoli

Viljareal - Mančester siti

GRUPA B

Trabzonspor - CSKA

Inter - Lil

GRUPA C

Mančester j. - Ocelul

Benfika - Bazel

GRUPA D

Lion - Real Madrid

Ajaks - Dinamo Zagreb

Bonus video: