Bilek saopštio spisak za mečeve sa Crnom Gorom

Za razliku od Branka Brnovića, koji je pozvao šestoricu, selektor Češke Mihael Bilek računa na samo trojicu napadača
0 komentar(a)
Bilek, Foto: Reuters
Bilek, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2011. 12:48h

Selektor Češke Mihael Bilek saopštio je danas spisak fudbalera za mečeve baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore 11. novembra u Pragu i 15. novembra u Podgorici.

Na spisku nema suspendovanog veziste Šahtjora iz Donjecka Tomaša Hobšmana, dok je defanzivac Herte Ruban Hubnik uvršten na spisak, iako nema pravo nastupa u prvoj utakmici.

Bilek je za mečeve baraža pokušao da vrati u reprezentaciju Jarošika iz Sparte (nekada Čelzi) i Ujfalušija iz Galatasaraja (nekada Fiorentina), ali je dobio negativan odgovor.

"Pokušali smo da obnovimo odnose s njima, jer nam je njihova ponoć potrebna u odsustvu Hubšmana i Hubnika, ali su oni ostali pri stavu da više neće igrati za reprezentaciju", izjavio je direktor reprezentacije Vladimir Šmicer.

Bilek, dakle, nije imao izbora - morao je da se osloni na fudbalere koji su igrali kvalifikacije i koji su obezbijedili baraž.

"Mnogo toga će zavisiti od prve utakmice. Čeka nas jak protivnik, Crna Gora ima fizički izuzetno jake igrače. Vrlo je moćna i u napadu, Vučinić i Jovetić su fudbaleri koji su se promovisali u Seriji A", kaže Bilek.

Za razliku od Branka Brnovića, koji je juče objavio spisak sa čak šestoricom napadača, Bilek računa na samo tri isturena fudbalera: Baroša iz Galatasaraja, Lafatu iz Jabloneca i Pekharta iz Nirnberga.

Nastup Milana Baroša je, mđiutim, pod velikim znakom pitanja za prvi meč u Pragu. Napadač Galatasaraja je povrijedio mišić i na pripreme stiže povrijeđen.

"Njegova povreda je frustrirajuća, ali vjerujemo da će moći da se oporavi. Očekujemo da od ponedjeljka počne da vježba", kazao je selektor Bilek.

Reprezentacija Češke je dva puta igrala u baražu za veliko takmičenje i ima polovičan učinak. Izgubila je Belgije i nije se plasirala na Mundijal 2002, ali je učestvovala na narednom Svjetskom prvenstvu pošto je u baražu bila bolja od Norveške.

Na spisku su:

Golmani

Petr Čeh (Čelzi)

Jaroslav Drobni (Hamburger)

Jan Laštuvka (Dnjepar)

Odbrana

Teodor Gebre Selasie (Slovan Liberec)

Roman Hubnik (Herta)

Mihal Kadlec (Leverkuzen)

Zdenjek Pospeh (Majnc)

Danijel Pudil (Genk)

Jan Rajnoh (Ankaraguku)

Tomaš Sivok (Bešiktaš)

Sredina

Petr Jiraček (Viktorija Plzenj)

Danijel Kolar (Viktorija Plzenj)

Marek Matejovski (Sparta Prag)

Milan Petržela (Viktorija Plzenj)

Vaclav Pilar (Viktorija Plzenj)

Jaroslav Plašil (Bordo)

Jan Rezek (Anortozis)

Tomaš Rosicki (Arsenal)

Napad

Milan Baroš (Galatasaraj)

David Lafata (Jablonec)

Tomaš Pekhart (Nirnberg)

Bonus video: