Uefa prelomila, BiH - Portugal igraju u Zenici

Utvrđeno je da stadion u Zenici zadovoljava sve neophodne uslove za odigravanje utakmice, ali će Uefa poslati svog stručnjaka za terene koji će pomoći u pripremi travnate podloge.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2011. 10:00h

Utakmica baraža za plasman na EP između BiH i Portugala ipak će se 11. novembra igrati u Zenici, uprkos protivljenju Portugalaca da je stadion "Bilino polje" neuoslovan za utakmicu takvog kalibra.

Nakon žalbe Portugalaca da su imali neprijatna iskustva sa Zenicom u baražu za SP 2010. godine, Uefa je u Bosnu i Hercegovinu poslala inspekciju da detaljno pregleda stadione "Bilino polje" i "Koševo" u Sarajevu.

Na kraju je utvrđeno da stadion u Zenici zadovoljava sve neophodne uslove za odigravanje utakmice, ali će Uefa poslati svog stručnjaka za terene koji će pomoći domaćinima u pripremi travnate podloge.

Selektor BiH Safet Sušić izjavio je prije dva dana da je obišao oba stadiona i da ne vidi razlog zašto se utakmica ne bi igrala u Zenici.

Iako ima kapacitet od samo 12 hiljada stolica, stadion "Bilino polje" je zbog vruće atmosfere i blizine terena sa tribinama, omiljena destinacija reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na stadionu "Koševo" može da stane 40 hiljada, ali je zapadna tribina van upotrebe za Uefine utakmice, zbog nedostatka sjedišta sa naslonima.

Bonus video: