Kasalica volejom zaustavio i Zvezdu

"Sve je krenulo kako treba, igram na svojoj prirodnoj poziciji, ponovo sam klasični špic", kaže Kasalica za “Vijesti”
58 pregleda 0 komentar(a)
Kasalica, Foto: Miloš Cvetković
Kasalica, Foto: Miloš Cvetković
Ažurirano: 01.11.2011. 08:58h

U srpskoj elitnoj fudbalskoj ligi Sloboda Point Sevojno je hit prvenstva, dok je njen napadač i bivši mladi reprezentativac Crne Gore Filip Kasalica pravo otkrovenje.

Posljednji, atraktivan pogodak na meču sa Zvezdom u Užicu (1:1) samo je potvrdio da je 22-godišnji špic u odličnoj formi, te da bi dokazivanje u Užicu moglo da se pretvori u pravu bajku...

Ispostavilo se da je njegov efektan volej u 73. minutu zaustavio “crveno-bijele” u derbiju. Gosti su se čupali nakon toga i izjednačili u 86. minutu preko Kolumbijca Borhe.

"Primili smo pogodak u finišu, ali nam je i bod protiv Zvezde “puna kapa”. Sigurno da sam zadovoljan, dao sam gol Zvezdi, a prethodno sam isto učinio i protiv Partizana. Sve je krenulo kako treba, igram na svojoj prirodnoj poziciji, ponovo sam klasični špic. U Hajduku iz Kule igrao sam bočno, na toj poziciji nijesam uspio da dođem do izražaja", kaže Kasalica za “Vijesti”.

Interesantno i da bi Sloboda Point Sevojno, da je kojim slučajem savladana Zvezda, prišla beogradskom gigantu na samo bod zaostatka. No, i ovako je Kasalicin tim napravio zaista puno...

"Imamo puno novajlija, među kojima sam i ja. Pružamo dobre partije, svi smo kao jedan, mislim da je ključ uspjeha upravo u sjajnoj atmosferi. Igrali smo u većem dijelu sezone u Lučanima, a sada nas publika u velikom broju prati u Užicu. Lijepo je kada igrate pred punim tribinama, a posebno upečatljivo je kada vidite da na stadion dolazi puno djece sa roditeljima. To sam vidio na mečevima protiv Zvezde i Partizana. Da smo uspjeli da savladamo Zvezdu, mislim da bismo još više žalili zbog poraza od BSK Borče pred svojim navijačima", podsjeća Kasalica.

Mladi napadač je ljetos stigao u Užice, ali je dobrim partijama i golovima za kratko vrijeme skrenuo pažnju tamošnje javnosti...

"Potpisao sam ugovor na dvije godine i za sada su moji planovi vezani za sadašnji tim. Do kraja jesenjeg dijela ostalo je još pet kola, a ukoliko stigne neka ponuda na zimu, može da se desi i da promijenim sredinu, naravno uz odobrenje kluba. No, trenutno ne razmišljam o tome", kazao je bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

A ukoliko ostane u istom timu, Kasalica će imati dosta motiva i u nastavku sezone...

"Prevazišli smo očekivanja svih, ali trudićemo se da igramo što je bolje moguće. Nadam se da možemo da ostanemo na trećem mjestu", zaključio je napadač Slobode Point Sevojna.

Bonus video: