Venger: Van Persi je vatra na terenu

"Mi smo na početku sezone bili bez pola tima. Morali smo ponovo izgraditi način igre na koji želimo da igramo. Igrači su se navikli na ono što želim i počeli smo da igramo dobro", rekao Francuz
0 komentar(a)
Robin Van Persi, Foto: REUTERS
Robin Van Persi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.10.2011. 09:05h

Dva mjeseca nakon debakla od Mančester junajteda na „Old Trafordu“ (8:2), Arsenal je pokazao da nije zaboravio da igraju.

"Topdžije“ su kao gosti savladali Čelzi (5:3), a ključna figura meča bio je Robin Van Persi.

Holanđanin je postigao het-trik, ključni pogodak za 4:3 dao je nakon što se Džon Teri okliznuo i pao nakon povratkom pasa Florana Malude.

Kapiten Arsenala je izašao sam ispred Petera Čeha i golmanu „plavaca“ nije bilo spasa.

Van Persi igra fenomenalno, jer je protiv Čelzija postigao 28 gol u 27 utakmica Premijer lige u 2011. godini.

"Robin je prava vatra na terenu, koristi sav kvalitet koji ima. Stvarano dosta šansi, a njegova tačnost u završnici je fenomenalna. Ušao je u pravu formu, to mnogo znači za ekipu", rekao je Arsen Venger, trener Arsenala.

Osim Holanđanina, Venger je istakao Lorena Košilnija, Arona Remzija i Tea Volkota, koji je na maestranal način doveo svoj tim u vođstvo (3:2).

"Mi smo na početku sezone bili bez pola tima. Morali smo ponovo izgraditi način igre na koji želimo da igramo. Igrači su se navikli na ono što želim i počeli smo da igramo dobro. Pokazali smo veliki duh, jer smo na poluvremenu imali minus (1:2). U nastavku smo izašli sa željom da odigramo najbolje što možemo i da dobijemo utakmicu. Drugi dio je bio sjajan, to je model po kome želimo da igramo. Ova pobjeda će mnogo značiti za samopouzdanje ekipe u nastavku sezone", objasnio je Venger.

Bonus video: