Pobjeda Rudara na Cetinju: Poluvrijeme simfonije i poluvrijeme problema

Rudar u prvom poluvremenu završio posao protiv Lovćena (3:1), ali se kockao u nastavku
0 komentar(a)
Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2011. 20:27h

I na Obilića poljani Rudar je napipao i do kraja iscrpio zlatnu žilu!

Čerdesetak minuta su gosti su, vođeni nadahnutim solistima Igumanovićem i Ivanovićem, u prijestonici izvodili milozvučnu fudbalsku simfoniju, i sa tri udara izvukli za uši Cetinjane.

Odradivši zacrtano, tim Dragana Radojičića je do kraja meča samozadovoljno više statirao, odbrojavajući minute do polaska autobusa za Pljevlja.

Sve u svemu, dovoljno materijala da i u prvom trijumfu nad Lovćenom nakon punih 18 mjeseci, tri remija i poraza, trener Rudara pored očiglednog zadovoljstva nađe i prostor za zamjerke.

"Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena",analizirao je Radojičić po okončanju duela. "U prvom dijelu meča smo bili bolji, kvalitetniji što je rezultiralo visokim vođstvom. I pored svih mojih upozorenja u nastavak smo ušli kao da je riješena utakmica. Takav pristup nam se mogao osvetiti. Ipak, prezadovoljan sam, jer nisam očekivao da ćemo na Cetinju postići tri gola.

Da tabela ne laže, i da razlika u bodovima rivala sa vrha i dna ljestvice odslikava i razliku u klasi, na Obilića poljani je postalo jasno već u uvodnim sekvencama meča. Lovćen je visokim presingom pokušao da zbuni protivnika, ali su problemi za domaćina nastajali kada bi Pljevljaci probili „prvu liniju fronta“ i pred sobom imali polovinu terena slabo pokrivenu crvenim dresovima.

Od prvog dodira sa loptom Blažo Igumanović je po lijevom boku maltretirao čuvare – centaršut u 5. minutu njegovi napadači su prespavali, ali je dva minuta kasnije u reprizi Igor Ivanović bio brži i umješniji od golmana Perovića i lopta se našla u mreži.

Gvožđe se kuje dok je vruće, bilo je jasno gostima, koji su nastavili bez pardona. Svijetla pozornice su bila usmjerena ka Igumanoviću, koji je uskoro ugrozio Perovića šutem sa desetak metara, da bi u 32. minutu sa pozicije lijevog krila još jednom izigrao čuvare, prošao, centrirao i „upecao“ Stojanovića, koji je udarcem glavom broj prvenstvenih golova uvećao na šest.

Demoralisani Cetinjani teško su se povezivali sa loptom – četiri minuta prije odlaska na odmor sami su je na tridesetak metara od gola predali Brnoviću, ovaj je proslijedio Igumanoviću, koji je Ivanoviću poklonio novi pogodak.

Nije ni tada kraj klupe Rudara mirovao Radoičić. Tražio je od svojih igrača da idu naprijed, da se nude, ugrožavaju rivala, ali umjesto Perovića, do poluvremena je stradao kolega na suprotnoj strani Mijatović. Ivica Jovanović je na ivici šesnaesterca Lovćena izgubio loptu, koju su Cetinjani u dva dodira doturili do Andrije Pejakovića. Uslijedio je pas ka Jablanu, usamljenom na polovini gostiju, pomoćni sudija je zadrijemao, a golgeter tima iz prijestonice prvo prešao čuvara mreže, pa zakomplikovao svoj položaj, ali se izvukao i sa pet-šest metara ljevicom postigao svoj četvrti ovosezonski gol. Gol koji će unijeti malo života u meč.

"Pred odmor smo sami sebi stvorili problem. Drugo poluvrijeme je najgore koje smo odigrali otkako sam preuzeo klub, ako se izuzme ono u Golubovcima, kada smo primili četiri gola. Nismo ispoštovali protivnika i mogli smo da budemo kažnjeni", rezonovao je post festumRadojičić.

Uvođenjem štopera Stanojevića i veziste Ivana Pejakovića njegov kolega Predrag Vukotić je stabilizovao „crvenu“ odbranu, i probudio ofanzivni potencijal svog tima. Lovćen je preuzeo loptu, sa njom i kontrolu igre, a Radović je u 51. minutu šutem koji je smirio Mijatović nagovjestio da bi moglo biti vatre.

Ipak, i pored pospanosti i odsustva žara iz prvih 45 minuta, Rudar nije dozvolio da mu pobjeda bude dovedena u pitanje. Pokušaj Steva Vujovića iz peterca u 82. minutu predstavljao je posljednji trzaj „crvenih“, da bi, na drugom kraju terena, Ivica Jovanović u sudijskoj nadoknadi dekoncentrisan olako potrošio situaciju „jedan na jedan“.

"Čestitam Rudaru na izvanrednoj partiji", džentlmenski je podvukao pomoćni trener Lovćena Miodrag Kostić. "Prvi dio meča smo odigrali katastrofalno. Zadnja linija je napravila nekoliko početničkih grešaka koje je rival znalački iskoristio. U nastavku smo zaigrali bolje i stvorili nekoliko šansi. Ipak, nismo uspjeli realizujemo makar jednu i učinimo završnicu zanimljivijom".

Rudar nastavlja da se utrkuje sa Budućnošću nišaneći titulu, dok je realnost fenjeraša Lovćena borba za goli prvoligaški život...

Lovćen – Rudar 1:3

Cetinje - Stadion na Obilića poljani. Gledalaca: 250. Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Vladan Todorović (Rudar). Strijelci: Jablan u 45. minutu za Lovćen, Ivanović u 7. i 41. i Stojanović u 32. minutu za Rudar. Žuti kartoni: A. Pejaković, Bogdanović (Lovćen), Nestorović, Sekulić (Rudar).

Lovćen: Perović 5,5, M. Radunović 5,5, N. Vujović 5,5 (I. Pejaković 6), Ćetković 6, Mirković 6, Kaluđerović 6, A. Pejaković 5,5 (Stanojević 5,5), Radović 5,5 (S. Vujović), Bogdanović 6, Stevović 6, Jablan 6.

Rudar: Mijatović, M. Jovanović 6,5, Alić 6,5, Adžić 6,5, Nestorović 6,5, Vlahović (Sekulić, Useni), Brnović 6,5, Igumanović 7,5 (Popović), Ivanović 7,5, I. Jovanović 7, Stojanović 7.

Bonus video: