Zeta želi da nastavi seriju

"Mladost ima nekih problema oko sastava tima, ali imaju dobru odbranu i neće biti puno golova", kazao je Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.10.2011. 07:13h

U taboru Zete iščekuju meč protiv Mladosti sa jasnom željom da nastave odličnu rezultatsku seriju. Izabranici Rada Vešovića zabilježili su pet pobjeda na šest posljednjih mečeva u prvenstvu (remizirali samo sa Mogrenom na Lugovima).

Današnji meč je, međutim, dosta značajan za domaćina, jer Mladost ima samo dva boda manje od ekipe iz Golubovaca. Zeta je u prošlom kolu savladala Petrovac na Trešnjici, koji je baš kao i Mladost sakupio 18 bodova...

- Mladost je ekipa koja pretenduje na vrh, očekuje nas još jedna teška i tvrda takmičarska predstava koja vjerovatno neće biti lijepa za oko. Bez obzira što smo u prvom ovosezonskom meču slavili sa 4:0, znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe. Mladost ima nekih problema oko sastava tima, ali imaju dobru odbranu i neće biti puno golova. Vjerujem, međutim, da ćemo potvrditi da smo u dobroj formi iako smo i mi oslabljeni neigranjem Božovića i kapitena Kaluđerovića, koji imaju parne kartone", kazao je Vešović.

A nakon poraza od Budućnosti (3:1) kojim su prekinuli niz od po dva remija i pobjede, u Mladosti imaju još više problema.

"Povrede primicača izbacile su iz stroja još i Savićevića i Lakića, a odranije ne mogu da računam na Lončara i, Martinovića, dok će kapiten Šofranac vjerovatno početi meč. Ipak, smatram da taj startni poraz u sezoni od 4:0 na našem terenu od Zete nije bio i odraz viđenog na terenu. Očekujem da to i pokažemo na Trešnjici, ali u ovoj situaciji povreda, za ciljani bod je neophodno da svi igrači odigraju maksimalno borbeno i uz to, ispoštuju dogovor. Samo u tom slučaju možemo da se nadamo, iako imamo dobre alternative za povrijeđene igrače. Ipak, ove povrede su nam došle u najnezgodnijem momentu, pošto nas sredinom sljedeće sedmice očekuje revanš duel sa Petrovcem za ulazak u polufinale Kupa", rekao je trener Mladosti Miodrag Vukotić.

Zeta - Mladost

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 13.30 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. B. Radulović, Zlatičanin, M. M. Radulović, Novović - Burzanović, Peličić, Kalačević - Došljak, M. Dabić - Korać.

Mladost (4-4-2): Marčelja - Tomić, Šofranac, Čabarkapa, Živković - Petrović, Mijušković, Pavićević, Đurišić - Merdović, Rašović.

Bonus video: