LEGENDA OPOMINJE

Pele: Brazil nije spreman za Svjetsko prvenstvo

“Ja sada radim direktno sa predsjednikom Brazila i daću sve od sebe da pomognem”, kazao je Pele
0 komentar(a)
pele, Foto: Reuters
pele, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2011. 19:02h

Brazil još nije spreman za organizaciju Svjetskog prvenstva 2014. godine, rekao je danas Pele, jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.

“Brazil još nije spreman. Mislim da je najveći problem organizacija, kao i komunikacije”, rekao je Pele. “Ja sada radim direktno sa predsjednikom Brazila i daću sve od sebe da pomognem”.

U julu, Pele je imenovan za počasnog ambasadora Svjetskog prvenstva. U to vrijeme kritikovao je odlaganje izgradnje stadiona i ostale infrastrukture.

U srijedu je ministar sporta Brazila Orlando Silva podnio ostavku zbog korupcije i on je šesti ministar koji je izašao iz Vlade. Još četvorica su bila takođe optužena za korupciju.

U posljednjim izvještajima o pripremama Brazila za SP navodi se da nisu počeli radovi na pet od 13 aerodroma koji bi trebalo da se koriste na šampionatu. Pored toga u 12 gradova domaćina nisu počeli drugi infrastrukturni radovi i samo u devet od 50 transportnih projekata sve se odvija kako je planirano.

Ranije ovog mjeseca bivši brazilski reprezentativac Romario rekao je da “možda zbog politike radovi koji je trebalo da budu do pola završeni nisu ni počeli”.

Vlada, međutim, nije zabrinuta zbog kašnjenja i uvjerena je da će sve biti na vrijeme završeno.

“Brazil radi sve što je potrebno za Svjetsko prvenstvo i nema znakova da se rokovi neće poštovati”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta.