Levante i dalje čini čuda, pobjeda Reala

Sve je krenulo sredinom septembra, tada senzacionalnom pobjedom nad “kraljevskim klubom”
0 komentar(a)
Levante, Foto: REUTERS
Levante, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.10.2011. 22:39h

Sve je krenulo sredinom septembra, tada senzacionalnom pobjedom nad “kraljevskim klubom”.

Grmio je Žoze Murinjo, ali šest kola kasnije jasno je - dileme nema, Levante je sjajna ekipa! Osjetila je to i ekipa iz San Sebastijana, koja je kapitulaciju morala da potpiše golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Tek, sedmom uzastopnom pobjedom 39-godišnji trener Huan Ignjacio Martinez je pokazao zašto je prekomandovan iz Segunde u najjaču špansku ligu.

Junak pobjede je, ipak, rezervista Ruben Suarez koji je u igru ušao u 84. minutu a gol i to sa igračem manje (isključen Huanfran) postigao je iz slobodnjaka sa skoro 40 metara.

"Zaista je nevjerovatno slaviti u sedam utakmica zaredom u Primeri. Pogotovo u ovim situacijama kada igrači moraju da u sedmici odigraju tri utakmice. Mi nemamo toliku bazu, i to ovaj trijumf čini nevjerovatnim. I tačno je da smo imali sreće, ali više od toga upornosti i vjere da preokrenemo, iako smo se mučili protiv raspoloženog rivala koji nas je držao u konopcima. Ovaj preokret je tim važniji, jer su igrači izdržali psihološki pritisak koji donosi liderska pozicija na tabeli", kazao je Martines, koji je u prethodnom kolu “žabe” prvi put u istoriji doveo na čelo Primere.

A nakon što je Barselona slavila noć ranije, korak je uhvatio i Real koji je, već po tradiciji, slavio laku i ubjedljivu pobjedu protiv Viljareala. Meč je riješen već nakon pola sata, kada je golovima Benzeme, Kake i Di Marije “kraljevski klub” riješio utakmicu i rutinski je priveo kraju.

Da ogroman novac nije i garant uspjeha, potrdila je Malaga u sudaru sa jednom od najsiromašnijih ekipa, “pčelicama” iz Valjehasa. Rajo je na “Mariji Terezi Ribeiro” nanio Malagi treći vezani poraz.

Mučila se i Valensija, ali je ipak u finišu meča na “La Romaredi” došla do tri boda.

Rezultati

Real – Viljareal 3:0

Benzema 6, Kaka 11, Di Marija 31.

Majorka – Sporting 1:2

Kastro 16 – Bilić 49, Viktor (autogol) 65.

Levante - Sosijedad 3:2

Nano 56, Valdo 61, Ruben Suares 90 - Estrada 4, Martines 84.

Hetafe - Osasuna 2:2

Guica 62, 77 - Balde 8, 66.

Rajo Valjekano - Malaga 2:0

Boteljo 7, Tamudo 70.

Saragosa - Valensija 0:1

Alba 82.

Utorak

Granada - Barselona 0:1

Sevilja - Rasing 2:2

Danas

Espanjol – Betis

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid

Bonus video: