Vladimir Volkov prihvatio poziv Crne Gore: Donio sam pravu odluku

Brnović je kazao da se dogovorio sa 25-godišnjim defanzivcem, iako je vrlo vjerovatno da će se naći na spisku reprezentativaca Srbije za dvije prijateljske utakmice...
55 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Volkov, Foto: Www.partizan.rs
Vladimir Volkov, Foto: Www.partizan.rs
Ažurirano: 26.10.2011. 12:13h

Lijevi bek Partizana Vladimir Volkov igraće za reprezentaciju Crne Gore.

"Obavili smo nekoliko razgovora, posljednjem su prisustvovali predsjednik FSCG Dejan Savićević i saradnik u stručnom štabu Savo Milošević, nakon čega je Volkov odlučio da prihvati naš poziv i zaigra za reprezentaciju Crne Gore. Njegova odluka je definitivna i neće se promijeniti ni u slučaju da dobije poziv da zaigra za reprezentaciju Srbije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i smatramo da smo dobili kvalitetnog igrača za naredni period, rekao je selektor Branko Brnović.

Volkov, ipak, neće biti u kombinaciji za mečeve sa Češkom, jer nema vremena da se srede potrebna dokumenta.

"Naravno da imponuje što su mi takva fudbalska imena dala podršku, što vjeruju da mogu da unaprijedim igru reprezentacije. Takav njihov odnos biće mi i dodatni motiv da igram i treniram još bolje, i da dam sve od sebe kada budem obukao dres crnogorske reprezentacije", kazao je Volkov televiziji „Vijesti”.

Volkov tek treba da dobije crnogorsko državljanstvo, ali njegov nastup nije sporan, jer spada u igrače koji se raspadom državne zajednice nisu opredijelili za koju će selekciju nastupati.

"Sa ljudima iz crnogorskog saveza razgovarao sam direktno i otvoreno. U medijima se pominjala mogućnost da dobijem poziv Srbije, ali na tu temu niko sa mnom nije razgovarao, niti se interesovao. Mislim da sam donio pravu odluku za moju karijeru, da će mi igranje u reprezentaciji Crne Gore koristiti da napredujem kao fudbaler. Iskreno, u reprezentaciji Srbije ima dosta kvalitetnih igrača na mojoj poziciji, pitanje je kakvu bih minutažu imao, kako bi se sve odvijalo. Ono što mogu da obećam navijačima u Crnoj Gori da ću pružati maksimum, sa ciljem da pomognem reprezentaciji", rekao je Volkov.

Bivši igrač moldavskog Šerifa, u kome su mu saigrači bili crnogorski fudbaleri Baćo Nikolić, Žarko Korać i Marko Đurović, vjeruje da će sa Crnom Gorom igrati na Evropskom prvenstvo.

"Sigurno da Crna Gora ima šanse protiv Češke. Pratio sam kvalifikacije, odgledao neke utakmice i vidio veliki entuzijazam, sjajnu energiju na terenu, želju da se napravi nešto veliko. I moje ambicije su takve, siguran sam da ću se dobro uklopiti", zaključio je Volkov.

Bonus video: