Piksi daleko od klupe Srbije

"Pravo da vam kažem, Srbija u ovom trenutku ima mnogo bolje trenere od mene, samo ih treba pronaći", rekao je Piksi beogradskim medijima
0 komentar(a)
Piksi, Foto: REUTERS
Piksi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 26.10.2011. 11:18h

Od trenutka kada je Vladimir Petrović Pižon postao prošlost za reprezentaciju Srbije krenula je licitacija sa imenima oko njegovog nasljednika.

Milovan Rajevac, Siniša Mihajlović i Dragan Stojković Piksi su treneri koji su navodno u užem izboru za novog selektora, ali je ovaj posljednji istakao da u ovom trenutku baš i ne razmišlja da napusti Nagoju i vrati se u Evropu.

"Čitam vijesti iz Srbije i vidim da brojni ljudi iz svijeta fudbala zagovaraju tezu da bih ja bio idealno rješenje za selektora Srbije. Pravo da vam kažem, Srbija u ovom trenutku ima mnogo bolje trenere od mene, samo ih treba pronaći. Ne želim da otkrivam njihova imena, ali ponavljam da su bolji treneri od mene - istakao je Stojković.

Piksi je jedan od rijetkih stručnjaka u Srbiji koji misli da za reprezentaciju može da bude pozitivno to što su se oprostili Dejan Stanković i Nemanja Vidić.

"Možda je dobro što su se povukli Stanković i Vidić. Svježa krv će biti ubrizgana u reprezentaciju, doći će mnogo novih mladih igrača. U takvoj situaciji razumljivo što me mnogi vide na mjestu selektora. Ja sam kao igrač bio - vođa. Kao predsjednik Crvene zvezde i Saveza takođe sam bio vođa, a i sad sam vođa. Glupo mi je da govorim hipotetički o tome da li bih preuzeo reprezentaciju Srbije. Prvo, niko me nije zvao, a druga mnogo bitnija stvar je da li bi me čelnici Nagoje pustili", kazao je Stojković.

A kandidat broj jedan ubrzo bi mogao da postane Mihajlović, jer po pisanju italijanskih medija smjena u Fiorentini mu je već spremna...

Bonus video: