Brazilski penzioneri dobili popust na karte za Mundijal

"Kad mi je predsjednica Brazila rekla da postoje zakoni koji štite starije osobe, odgovorio sam da Fifa nema namjeru da mijenja tamošnje zakone", izjavio je portparol Fifa Džerom Volke.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 09:49h

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pristala je da Brazilci stariji od 65 godina imaju pravo na upola jeftinije ulaznice za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Nakon što se Fifa u početku protivila toj ideji brazilska predsjednica Dilma Rusef prošlog mjeseca je za vrijeme posjeta Evropi posjetila svjetskukuću fudbala i istakla da je to pravo koje je osigurano brazilskim zakonima i da nemaju namjeru da se odreknu se toga.

"Kad mi je predsjednica Brazila rekla da postoje zakoni koji štite osobe starije od 65 godina, ja sam odgovorio da Fifa nema namjeru da mijenja tamošnje zakone. No, upozorili smo da nećemo da dozvolimo da se pravo na upola jeftinije ulaznice proširi i na druge društvene grupe, kao što su studenti, bivši fudbaleri ili davaoci krvi", izjavio je portparol Fifa Džerom Volke.

Na to je odgovorio legendarni Romario, koji je u međuvremenu postao član brazilskog parlamenta. ON smatra da bi i studenti morali da imaju pravo na popust na ulaznice.

"Određivanje cijena ulaznica je naše pravo, Fifa ne može zbog svog profita da ograničava naš suverenitet", izjavio je Romario, koji je sa Brazilom bio svjetski prvak 1994. godine.

Bonus video: