Agencije se ljute, karte idu pravim navijačima

"Neke agencije su već uplatile novac za hotele i sada su u velikom problemu. Imali smo sreću jer do juče nismo uplatili pare hotelima", saopšteno je “Vijestima” iz Ekspres tursa
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 10:43h

Samo pet od velikog broja turističkih agencija koje su prodavale putne aranžmane za Prag i istorijsku utakmicu baraža Češka - Crna Gora dobilo je ulaznice u raspodjeli koju je izvršio Fudbalski savez Crne Gore.

Tačno 500 od ukupno 2.500 karata koje je FSCG dobio od Saveza Češke za meč 11. novembra, pripalo je turističkim agencijama. Tako propadaju mnogi već dogovoreni aranžmani, neke agencije su i u minusu...

"Nismo dobili nijednu ulaznicu. Ni 90 odsto agencija nije dobilo nijednu ulaznicu", rečeno je “Vijestima” iz jedne turističke agencije, uz molbu da se ne spominje ime.

Gradom su posljednjih dana bili oblijepljeni plakati turističkih agencija koje su nudile putne aranžmane u Prag po vrlo pristupačnim cijenama.

Put autobusom uz noćenje u Zlatnom gradu mogao se rezervisati i za 109 eura, ne računajući ulaznicu koja košta nešto preko 35 eura.

Gradom su posljednjih dana bili oblijepljeni plakati turističkih agencija koje su nudile putne aranžmane u Prag po vrlo pristupačnim cijenama

Većina tih aranžmana, međutim, neće biti realizovana...

"Sve agencije su unaprijed pravile aranžmane na osnovu obećanja i garancija od nekih ljudi iz FSCG da će dobiti makar po 50 karata. Juče je bila jedna priča, danas je druga, nezadovoljstvo među ljudima je veliko.

Neke agencije su već uplatile novac za hotele i sada su u velikom problemu. Mi smo imali sreću jer do juče nismo uplatili pare hotelima, ali ćemo svima koju su platili aranžmane morati da vratimo novac", saopšteno je “Vijestima” iz Ekspres tursa.

Kako saznajemo, turističke agencije “Galileo”, “Grand” i “Atlas” dobile su karte za utakmicu, između ostalog i zbog toga što ovo nisu prvi aranžmani ovakve vrste koje organizuju.

Juče je bila jedna priča, danas je druga, nezadovoljstvo među ljudima je veliko

Osim njih, nekoliko desetina karata dobile su još dvije agencije.

"Imamo potvrđeno da ćemo dobiti karte, ali još ne znamo tačan broj. Naši aranžmani će biti realizovani", poručeno je iz agencije “Fargo travel”.

Slično nam je rečeno i iz agencije “Milenijum”:

"Potvrđeno nam je da ćemo dobiti karte".

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac kazao je “Vijestima” prije desetak dana da agencije ne treba da prave aranžmane prije nego što dobiju karte. Njegova priča se obistinila.

"Dobili smo nešto manje od 2.500 i od tog broja agencije su tražile čak 2.250, što je maltene 90 odsto. Da smo izašli u susret svim agencijama bukvalno bismo poklopili sve ulaznice koje smo dobili, a mnoge od tih agencija prvi put rade aranžmane za gostujuće utakmice reprezentacije", kazao je juče Đurđevac.

"Agencije su jedine koje na svemu ovome zarađuju"

Ulaznice su, dakle, dobile agencije koje su i ranije organizovale putovanja za utakmice reprezentacije na strani.

"Kada smo primili zahtjeve za karte, apelovali smo na agencije da smanje potraživanja, jer ni u ludilu nismo očekivali takav pritisak. Agencije su morale da sačekaju povratnu informaciju iz Saveza prije nego što naprave aranžmane, a ne obratno.

Ovako, prodavali su aranžmane ne sačekavši povratnu informaciju iz Saveza i sada su u problemu. Jer, i ako budemo uspjeli da omogućimo da neke od tih novih agencija koje prvi put sarađuju sa Savezom dobiju nešto karata, onda će to biti maksimalno po 50", ističe generalni sekretar FSCG.

"Agencije su jedine koje na svemu ovome zarađuju. To je njihovo legitimno pravo, jer one i postoje zbog toga, ali i one moraju da razumiju prave ljubitelja fudbala koji u svojoj režiji žele da putuju u Prag i da navijaju. Takvi navijači traže po dvije-tri ulaznice i oni su nam prioritet jer su uvijek uz nas", kazao je Đurđevac.

Đurđevac: Kamo sreće da igramo na „Vembliju”

Prednost u raspodjeli karata u odnosu na turističke agencije dobili su individualni navijači.

"Morali smo da izađemo u suret zahtjevima igrača i njima će pripasti između 200 i 220 ulaznica. Osim 500 karata koje su dobile agencije, sve ostalo smo dali pojedinačnim navijačima. Ljubitelji fudbala koji idu u sopstvenoj režiji izlažu se najvećim troškovima, što dovoljno govori o njihovoj ljubavi prema fudbalu i reprezentaciji. Oni traže po dvije-tri karte, stalno nas prate, njihova imena imamo u evidenciji kada nam šalju trebovanja i normalno je da im izađemo u susret", kazao je Đurđevac.

Stadion “Đenerali” u Pragu ima kapacitet od 20 hiljada mjesta, a Fudbalskom savezu Crne Gore je pripalo nešto iznad deset odsto.

"Da igramo na “Vembliju” ili nekom većem stadionu mogli bismo da računamo na devet hiljada karata i mogli bismo da zadovoljimo sve potrebe navijača", kazao je Đurđevac.

Galerija

Bonus video: