Jovetić Vučiniću: Dobijam te, pa idemo na Evropsko!

"Mirko, pazi se! Zagrijao sam se dobro, noćas mogu da te pobijedim. A onda, idemo zajedno na Evropsko prvenstvo", poručio je Jovetić Vučiniću pred veliki derbi Serije A.
57 pregleda 0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.10.2011. 01:30h

Još od kada je 1990. godine Roberto Bađo prešao iz Fiorentine u Juventus, rivalitet dva tima jedan je od najvećih u Italiji.

Od ove sezone, sudar torinske "stare dame" sa klubom iz renesansnog grada značajan je i po duelu dva najbolja crnogorska fudbalera: Stevan Jovetić i Mirko Vučinić odmjeriće formu pred istorijski dvomeč Crne Gore sa Češkom narednog mjeseca.

Zna to i torinski "Tutosport", koji je pred večerašnji meč na "Juventus areni" napravio veliki intervjuu sa mlađim crnogorskim superstarom.

"Mirko, pazi se! Zagrijao sam se dobro, noćas mogu da te pobijedim. A onda, idemo zajedno na Evropsko prvenstvo", poručio je Jovetić Vučiniću pred veliki derbi Serije A.

Ipak, njih dvojica neće razmijeniti dresove:

"Pitaću za dres Andreu Pirla. On je bio jedan od mojih idola, još kada je nosio dres Milana", dodao je Stevan.

Jovetić je cijelu prošlu sezonu bio povrijeđen, pa se "rivalstvo" sa Vučinićem vraća u 2009. godinu.

Mirko je tada noseći dres Rome direktno odlučio utakmicu sa Jovetićevom Fiorentinom u gostima golom u finišu sa 1:0.

Ali, sada je Jovetić doslovno zagrijao stopalo, njegova četiri gola u dosadašnjih osam kola, od kojih dva protiv Katanije u subotu, gurnuli su ga u vrh liste strijelaca.

Juventus se, sa druge strane, zahvaljujući Vučinićevim asistencijama na startu sezone probio do vrha tabele, ali se na golove crnogorskog kapitena još čeka, do sada je postigao samo jedan.

"Ako smo dva puta odigrali neriješeno, ne znači da smo se odrekli ambicija da osvojimo titulu. Ali, treba da bolje realizujemo šanse", istakao je vezista Juventusa Klaudio Markizio, čiji je tim sada treći na tabeli, sa dva boda manje od Udinezea i jednim od Lacija.

Fiorentina je tek deseta, uprkos Jovetićevim golovima, a navijači su u subotu nakon remija sa Katanijom okrenuli palac dolje treneru Siniši Mihajloviću. Jovetić je stao u njegovu zaštitu.

"Ne, nije ono zaslužio. Razumijem navijače, ali pritisak neće pomoći".

Može li Juventus da osvoji Skudeto, bilo je naredno pitanje za Stevana.

"Može, i boriće se do kraja, a mi ćemo večeras pokušati da ga usporimo na tom putu".

I za kraj, povratak na početak teksta - novinar torinskog lista tražio je komentar od crnogorskog fudbalera o interesovanju Juventusa za njegove usluge.

U Firenci, Stevana odavno porede sa Robertom Bađom.

"Čast mi je ako se interesuju, ali ja sam potpisao za Fiorentinu do 2016. Klub vjeruje u mene, a ja vjerujem u klub"!

Duel Juventus - Fiorentina, odnosno Vučinić - Jovetić, igra se večeras na “Juventus areni” i počinje u 20.45. Ostali mečevi su u srijedu.

Parovi

Danas

Juventus - Fiorentina

Sjutra

Atalanta - Inter

Ćezena - Kaljari

Kjevo - Bolonja

Đenova - Roma

Lacio - Katanija

Milan - Parma

Napoli - Udineze

Novara - Sijena

Palermo - Leće

Bonus video: