Prvi trijumf Lovćena

Cetinjani su slavili sa 2:0 protiv Sutjeske, dok je subotnji okršaj između dva tima prekinut u 16. minutu zbog magle na “Obilića poljani”.
85 pregleda 0 komentar(a)
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Cetinjani, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.10.2011. 20:38h

Lovćen je stigao do prvog prvenstvenog trijumfa iz drugog pokušaja - Cetinjani su slavili sa 2:0 protiv Sutjeske, dok je subotnji okršaj između dva tima prekinut u 16. minutu zbog magle na “Obilića poljani”.

U bezidejnom prvom dijelu Radović je zaprijetio gostima u 39. minutu, ali je odlično reagovao golman Lakićević.

Cetinjani su krenuli ofanzivno u nastavku i već u drugom minutu mreža gostiju je bila u opasnosti, a ponovo je zaprijetio Radović. Samo nekoliko minuta kasnije Stevović je nakon odličnog prodora plasiranim šutem matirao gostujućeg čuvara mreže. To je izgleda trglo Nikšićane, koji su prokockali dvije šanse za izjednačenje - prvi put je šutirao Marić, ali je golman Bajković bio siguran, dok je minut kasnije Nikolić bio neprecizan.

Gosti su uspjeli da naprave još ozbiljniji pritisak u finišu - u 78. minutu Marković je propustio dobru šansu, dok je rezervista Spasojević dva minuta kasnije šutirao pored gola. Seriju je zaključio Marković, ali je domaći golman ponovo bio uspješniji. Nakon toga, Sutjeska je kažnjena za promašaje – Radović je šutirao sa ivice šesnaesterca, Lakićević odbio loptu do Jablana, a iskusni špic je sproveo u mrežu za konačnih 2:0.

"Došli smo do prve pobjede poslije zaista teške utakmice. U prvom dijelu bili smo u grču, ali smo u nastavku djelovali puno bolje, posebno nakon što smo uspjeli da povedemo. Sutjeska je imala šansi, ali smatram da smo zasluženo osvojili tri boda u veoma borbenoj utakmici" kazao je Miodrag Kostić, pomoćni trener Lovćena.

"Igrali smo sa četvoricom mladih igrača u startnoj postavi. Nijesmo bili loši, stvarali smo šanse, ali nijesmo uspjeli da postignemo pogodak. Čestitam Lovćenu na zasluženom trijumfu" rekao je trener Sutjeske Slaviša Mirković.

Lovćen - Sutjeska 2:0

Cetinje - Stadion „Obilića poljana”. Gledalaca: 200. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragiša Drljević (Berane), Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Stevović u 50. i Jablan u 85. minutu. Žuti kartoni: N. Vujović, Radović (Lovćen), Kostić, Marić (Sutjeska).

Lovćen: Bajković 7, Ćetković 6,5, Radunović 6, Mirković 6,5, N. Vujović 6,5, Radović 7, Jablan 7, Bogdanović 6,5, Stevović 7 (S. Vujović), Kaluđerović 6,5, A. Pejaković 6 (I. Pejaković).

Sutjeska: Lakićević 6, Kosović 5 (Spasojević), Stijepović 5,5, Ćuković 5, Zogović 5, Radović 6,5, Pejović 5,5, Kostić 5,5 (Sjekloća 5,5), Nikolić 6, Marković 5,5, Marić 6.

Bonus video: