Kakav šou Sitija: Šestica na "Old trafordu"

"6:1? To i nije tako bitno. Najvažnije je da smo pobijedili fanstastičan tim", rekao je Manćini nakon što je nanio Junajtedu najteži poraz u Premijer ligi
76 pregleda 0 komentar(a)
Siti, Foto: REUTERS
Siti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 23.10.2011. 15:50h

Ser Aleks Ferguson i navijači Mančester junajteda će teško moći da zaborave današnji dan i utakmicu koja je, po svemu što je viđeno, najavila velike promjene u gradu.

Siti poslije pobjede od 6:1 na „Old trafordu” i razbijanja gradskog rivala više nije samo tim pun potencijala, to je ekipa koja je Fergusonu nanijela najteži poraz od kada se bavi ovim poslom i koja je zahvaljujući velikoj šestici došla do prvog pravog bijega na tabeli - „građani” su prvi sa pet bodovaviše od šampiona.

Do izražaja došla sva klasa napada Roberta Manćinija - David Silva je radio sve što se traži od igrača takvog kvaliteta, Mario Baloteli i Edin Džeko su pogodili po dva puta, a pečat je dao i Serhio Aguero.

"6:1? To i nije tako bitno. Najvažnije je da smo pobijedili fanstastičan tim. Nakon što je Junajted ostao sa igrač manje je bilo lakše, ali niko ne može da ospori da smo igrali odlično", rekao je Manćini nakon što je nanio Junajtedu najteži poraz u Premijer ligi.

Ričards: Više nismo samo bučne komšijeSiti se isprsio cijeloj Engleskoj na najtežem mogućem terenu na Ostrvu i pojasnio svima da je glavni kandidat za titulu.

Možda je i konačan rezultat prestrog za Junajted, ali je činjenica da je David de Hea mogao da primi i više od šest komada.

"Došli smo bez respekta i slavili sa 6:1, to je nevjerovatno. Do ovog meča smo bili samo bučne komšije, ali to više nismo, vidjelo ko smo... Ovakvi trijumfi su nešto o čemu sanjate", istakao je bek Sitija Mika Ričards.

Golman Džo Hart je takođe bio euforičan.

"Mi smo pobjednička ekipa, tim sastavljen od šampiona, ali za ovakve trijumfe vam treba i nešto više. Detalj nakon utakmice kada sam čuo pjesmu naših navijača dok se „Old traford” uveliko praznio je slika koju nikada neću moći da zaboravim.

Junajted je upisao najteži poraz na svom terenu još od 1955. godine, a interesantno je da i tada koban bio Siti - slavio je sa 5:0 u gostima.

Podatak i da su „đavoli” prvi put od 1930. godine primili šest golova kod kuće govore koliko je „Old traford” bio neosvojiva tvrđava.

Manćini i „građani” su, međutim, promijenili istoriju.

"Poraz i sramotan poraz su dvije stvari. Ostao je gorak ukus, sada moramo što prije da nađemo odgovore na neka pitanja", kazao je Fergi.

Rezultati

KPR - ČELZI 1:0

Helguson 10 (penal).

BLEKBURN - TOTENHAM 1:2

Formika 28 - Van der Vart 15, 53.

ARSENAL - STOUK 3:1

Žervinjo 27, Van Persie 73, 82 - Krauč 34.

FULAM - EVERTON 1:3

Ruiz 67 - Drente 3, Saha 90+1, Rodvel 90+3.

MANČESTER J. - MANČESTER S. 1:6

Flečer 81 - Baloteli 22,60, Aguero 69, Džeko 90, 90+4, Silva 90+1.SUBOTA

LIVERPUL – NORIČ 1:1

VOLVS – SVONSKI 2:2

ASTON VILA - VBA 1:2

BOLTON - SANDERLEND 0:2

NJUKASL - VIGAN 1:0

Bonus video: