Viljaš-Boaš: Ja sam negativna osoba

U posljednjih osam dana imao je razloga za slavlje. Proslavio je 34. rođendan, drugu godinu trenerskog posla i 100. utakmicu kao menadžer
0 komentar(a)
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Viljaš Boaš, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2011. 12:31h

Menadžer Čelzija Andre Viljaš-Boaš napravio je čudesnu karijeru u posljednje dvije godine, kada je izašao iz sjenke svog mentore Žoze Murinja.

Prvo je bilježio dobre rezultate sa Akademikom, potom sa Portom osvojio triplu krunu (Ligu Evrope, prvenstvo i Kup Portugala), prije nego što se ovog ljeta preselio na klupu „plavaca“.

U posljednjih osam dana imao je razloga za slavlje.

Proslavio je 34. rođendan, drugu godinu trenerskog posla i 100. utakmicu kao menadžer.

"Ja sam veoma negativna osoba, jer svako drugačije reaguje na konkurenciju. Prije utakmice morate da razmislite o svim perspektivama pobjedi, porazu ili remiju. Normalno je da svaki put razmišljam samo o pobjedi. Nikada nisam pesiminista, volim da budem spreman za svaku utakmicu, to je način moga rada", rekao je Viljaš-Boaš.

Poraz je rijetka stvar u karijeri mladog Portugalca. Bio je nez poraza 17 mjeseci, prije nego što je Čelzi nedavno poražen od mančester junajteda na „Old Trafordu“.

"Željeli smo da osvojimo bodove protiv Mančester junajteda u gostima, ali nismo u tome uspjeli. Međutim, ima još dosta da se igra, biće vremena za revanš", optimista je Viljaš-Boaš.

Bonus video: